Sunt veche, tu, pe internet

Săptămâna trecută am început să prezint pe pagina de Facebook, blogurile din blogroll-ul meu, în care aș adăuga, de fapt toate blogurile din feedly că tare dragi îmi sunt. Și m-am reapucat de citit (sper să nu mă las iar), așa că parcă și pofta de scris revine.

În fine, nu despre asta voiam să scriu, dar aveam nevoie de o introducere.

Așa, și cum prezentam eu blogul Denisei, am pomenit într-o doară de primul meu blog de pe blogspot, care, așa cum Denisa își aduce aminte fără Google, se numea Hellene-a-piece-of-me (.blogspot.com) – da, pe vremea aia nu știam că linkurile tre’ sa fie scurte și ușor de ținut minte. Asta se întâmpla acum 8 ani și ceva, când microbul scrisului și ideile multe și crețe mi-au băgat în cap că pe cineva ar interesa ce am eu de aberat. Chiar dacă mai avusem o tentativă de blog pe Yahoo 360, dar a eșuat lamentabil. Comenta o singură persoană, o fostă colegă de liceu care avea și ea blog pe Yahoo. Am avut vreo 6 jurnale în adolescență, așa că blogul mi-a oferit interacțiunea pe care jurnalele nu mi-o ofereau. Nu-i ca și când aș fi putut să dau cuiva jurnalul să mi-l citească si-apoi să comenteze, că prin definiție, nu asta e natura unui jurnal.

Când Arashi și-a adus aminte de prezența mea pe forumul Roportal… pfffuuuu, mi-am dat seama că am îmbătrânit :)) Parcă se întâmpla într-o altă viață. Îmi aduc aminte că lucram la o agenție imobiliară, singură într-un punct de lucru unde nu intra nici musca și de plictiseală, până să-mi vină ideea să o aduc pe Anna Karenina cu mine la lucru, mi-am făcut cont pe forum.

Încă de când au apărut Internet Cafe-urile pe la noi am fost fermecată de noua tehnologie, de posibilitatea de a-mi scrie cu cineva si de a mi se răspunde instant (și vai ce tragedie era dacă nu era instant), am fost vrăjită de anonimat, de toate chestiile pe care le puteam găsi online.

Mă bucur că am fost în primele rânduri și că îi pot povesti Adei cum era „pe vremea mea”, la începuturile internetului în România.

sursa foto > Internet connections > Shutterstock

7 Comments

  • Dan Necsa

    Tu Tomată dragă… îmi aduc aminte cu mare drag prima întâlnire a blogărilor din Timișoara de prin 2010! ? Mulţi ani au trecut peste noi!

  • andreea

    Vaaai, cate amintiri mi-a starnit postarea ta! Scriu pe net din 2005, intai pe o platforma al carui nume nu mi-l amintesc acum nici de ma pici cu ceara. Scriam sub pseudonimul Eva. Acolo am cunoscut alti doi oameni, Seldar (Victor Teodor Butiu) si Rebecca (Stela Giurgeanu, de la Dilema Veche) cu care pastrez legatura si azi…Ce copii eram atunci! Pe blog din 2007….primul post l-am scris ca sa imi linistesc colegii-un hot imi furase laptopul, lucram intr-o institutie financiara si aveam date confidentiale in el, asa ca am fost anchetata la propriu. Toata lumea se purta cu mine cu manusi si am scris ca sa le spun ca totul e ok asa cum e…
    andreea a scris pe blog despre Mici descopeririMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge