Bye, bye, Jozephine

Faptul că am uitat să vă povestesc de ieșirea lui Jozephine din viața mea nu este decât o dovadă în plus pentru cât de neimportantă a fost pentru mine.

N-am simțit-o aproape de la început, am considerat-o exact ceea ce a fost: o mașină, o mașinărie fără valoare sentimentală.

Jozephine a fost a doua mea mașină, dar prima cumpărată de mine. A fost roșie, cum mi-am dorit întotdeauna, a fost bună, dar pur și simplu n-am iubit-o cum am iubit-o pe Hapciu. Hapciu a fost prima mea mașină, care, pe lângă această calitate, a mai avut-o și pe aceea ca a fost cadou de la tatăl meu. Așa cum i-am promis, am condus-o până nu s-a mai putut târî. A fost atât de stricată că mi-a convenit mai mult s-o vând și să-mi iau alta decât să o repar. Și în locul ei a venit Jozephine, așa cum v-am povestit aici și aici. Încă de la început n-am simțit click-ul între noi. Poate și pentru că venirea ei însemna plecarea lui Hapciu.

Acum a plecat și ea. Mă rog, acum o lună, dar eu am uitat să notez evenimentul pe undeva. Am condus-o foarte puțin pentru că am cumpărat-o când eram gravidă în luna a 8-a, deci cel puțin două luni i-am fost pasager, nu șofer. Apoi un drum încoace, altul încolo, mai o cumpărătură, mai o întâlnire, dar nu foarte multe călătorii împreună.

Am vândut-o pentru că o lăsasem în țară când am venit la Berlin. Ce să facem aici cu două mașini? În plus, știam că o voi vinde la un moment dat, tocmai din cauza lipsei de iubire dintre noi. Nu îmi e dor de ea, nu îmi lipsește, nici măcar nu sunt nostalgică după ea. Îi doresc ca noua proprietară să o iubească mai mult.

După Hapciu am plâns.