Ia-mă în brațe

Ada nu este un copil care să cerșească atenție, care să vrea doar în brațe sau care să plângă imediat cum plec de lângă ea. Cu toate acestea, când e luată în brațe e destul de drăgăstoasă, ne mângâie pe față cu mânuțele ei pline de salivă, râde cu toate gingiile pe afară și ne apucă de obraji ca și când acum-acum ne trage un pusi. Doar că nu știe încă să facă asta, dar noi așteptăm momentul cu mare emoție. De fapt, dacă ne-ar auzi cineva ce pretenții are fiecare de la ea, ar zice că suferim de lipsă de afecțiune și eu și Sotzu’. El îi cere aproape în fiecare zi să-l pupe, eu mă rog de ea să mă îmbrățișeze. Să mă strângă în brațe pe după gât cu mânuțele alea dodoloațe ale ei, dar nici asta nu știe încă să facă. În afară de faptul că mă apucă de obraji, uneori cam tare, nu prea dă alte dovezi de afecțiune.

Întotdeauna mi-au plăcut îmbrățișările și le-am preferat altor manifestări afective. Transmit tot ce cuvintele nu pot transmite și de fiecare dată când nu știu ce să spun în fața unor emoții puternice, prefer să îmbrățisez omul. Să-l sprijin cumva, să-l liniștesc. Și sunt convinsă că îmbrățișările vor fi cea mai eficientă metodă de comunicare între mine și Ada. Am simțit asta de la prima atingere, când după ce-am născut-o, asistenta mi-a adus-o și mi-a lipit-o de față să mă simtă. S-a oprit din plâns pe loc, deși n-am stat piele pe piele decât vreo 15 secunde. A început să plângă din nou după ce-au luat-o de lângă mine. Iar prima îmbrățisare adevărată îmi e atât de proaspătă în minte încât, dacă închid ochii, vizualizez momentul în cel mai mic detaliu. Patul de spital, cămașa mea tucoaz închis, căciulița ei albă cu bordură roz, pe Sotz gravitând în jurul nostru să ne facă poze, lumina puternică a soarelui, mirosul de detergent pentru podele, căldura din salon și frigul din mine, mânuțele Adei cu unghii lungi și brațele mele înfășurate în jurul unui trupușor incredibil de mic. Am simțit atunci că îmbrățișarea copilului meu va fi activitatea mea preferată pentru restul vieții mele. Abia așteptam să mai crească un pic și să fie mai puternică să pot s-o strâng în brațe și mai tare, fără să-mi fie teamă că o rup. Să trec din sufletul meu în al ei, prin îmbrățișare, tot ce conține el, toată dragostea și grija pe care le simt pentru ea. Sper să înțeleagă metoda asta de comunicare non-verbală, să înțeleagă că nici o altă îmbrățișare nu-i mai sinceră și mai caldă și mai liniștitoare decât a mea. Să înțeleagă că ăla-i locul ei și că orice s-ar întâmpla pe lumea asta, acolo, în brațele mele va găsi răspunsuri și înțelegere. Promit!

Am scris cu emoție în suflet despre primele noastre atingeri la provocarea celor de la Huggies, scutecele care îmbrățișează. Îmi place mult analogia dintre numele brandului și scopul produselor. La fel ca și îmbrățișarea mamei și scutecele au rolul de a proteja copilul și de a-i oferi confort fizic. Mulțumesc, Huggies pentru că m-ați făcut să-mi reamintesc cât de importantă e îmbrățișarea mamei pentru copilul ei.

Și pentru că în această perioadă, Huggies se lansează pe piață și la noi, vă invit la un concurs să le testați și voi. Pentru a câștiga scutece și șervețele umede Huggies pentru o lună trebuie să-mi povestiți despre prima dată când v-ați îmbrățișat bebelușul, despre emoție, despre simțuri, despre conexiunea dintre voi. Concursul durează două săptămâni. Abia aștept să vă citesc poveștile despre primele îmbrățișari.

UPDATE:

Castigatoarea concursului Huggies este Ivona, participanta care mi-a lasat in comentarii la acest articol urmatorul mesaj:

“Otilia e doar cu o luna mai mica decat Ada, iar remarca ta mai sus legata de apucatul de obraji m-a facut sa zambesc, eu m-am trezit ieri cu o zgarietura pe fata in urma unei sesiuni de dragaleala cu fetita. La prima noastra imbratisare eram deasupra celor lumesti, mult prea fericita ca totul a decurs foarte bine. Ea era intr-o paturica galbena, atat de mica, dar puternica. Am pus-o la san si am stat asa cu ea mai bine de o ora si jumatate, timp in care o admiram si ii multumeam cerului ca e a mea si ii promiteam ei ca voi face tot ce imi sta in putinta sa o protejez, sa fie fericita. Am asteptat acel moment atat de mult, iti multumesc ca mi-ai amintit de el!”

Ivona, te rog sa lasi un mesaj privat pe pagina de Facebook Huggies Romania cu numele tau complet, adresa de e-mail, adresa de domiciliu si greutatea fetitei tale, pentru a primi scutece potrivite pentru Otilia.