Reading challenge pentru 2016
Mi-am făcut deja lista cu cărțile pe care vreau să le dovedesc anul ăsta înainte să se dea liber la stabilirea țelurilor livrești pe Goodreads pentru 2016.
Intenționez să citesc 30 de cărți, că timp o să am, mai mult ca sigur. Și dacă n-o să am, înseamnă că se vor fi întâmplat multe lucruri frumoase și nu îmi va părea rău că aceste cărți au rămas necitite. Oricum ar fi, e un win-win.
Și pentru ca challenge-ul să fie și mai interesant, mi-am propus să citesc:
1. 3 biografii – Coco, Open și A trăi pentru a-ți povesti viața.
2. 2 autori asiatici – Anchee Min (Împărăteasa Orhidee și Ultima împărăteasă), Sawako Ariyoshi (Dansatoarea de Kabuki)
3. 2 autori sud-americani – Luis Sepulveda (Bătrânul care citea romane de dragoste) | Isabel Allende
4. O carte de Simone de Beauvoir – Les Belles Images
5. O carte de Marin Preda – Risipitorii
6. 5 autori noi – adică de care n-am mai citit nimic, dar îi am pe listă (The Paris Wife, Ușa, Fantoma de la opera, Miss Peregrine, Înainte să te cunosc)
7. 5 cărți „autoinvitate” – adică acele cărți care pur și simplu vor apărea de nicăieri și-mi va fi poftă să le citesc (Ultima împărăteasă, Lapte negru, Nora Webster, Metamorfoza, Culoarea purpurie)
8. O carte despre al doilea război mondial – probabil Singur în Berlin
9. O carte despre țările arabe – Fructul interzis
10. O carte despre un animal – What the Dog Saw (începută, dar neterminată pentru că nu era ce credeam, o las pe mai târziu), O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții
11. O carte inspirată din fapte reale – posibil 12 ani de sclavie
12. Un roman cu mai multe volume – Middlemarch
13. Un autor pe care l-am citit și în 2004 – Virginia Woolf (?)
14. O carte recomandată de cititorii blogului – Se numea Sarah (recomandată aici)
15. O non-ficțiune – One of Us: The Story of Anders Breivik and the Massacre in Norway
16. O distopie – Povestea cameristei
17. O carte despre teoria literaturii – cred că a lui Stephen King
18. O carte pe care am spus că n-o voi citi niciodată – Fluturi? 50 Shades? Doar pentru a o trash-ui. Sau nu. m-am răzgândit, nu pierd timpul cu așa ceva.
Nu promit, dar încerc să mă țin de ideile astea. La cum mă știu, e posibil să nu-mi iasă, că uneori sunt ca un câine care își schimbă direcția de mers când adulmecă un miros interesant și abandonez orice plan și listă.
24 Comments
Anca
Îmi place cât de diverse sunt țelurile! 🙂 Spor la citit!
Tomata
multumesc 🙂 la fel 🙂
Elena Druță
A trăi pentru a-ți povesti viața a fost o experiență frumoasă pentru mine. Din clasa a 12-a de liceu am început să devorez tot ce era semnat de Marquez, astfel încât am ajuns târzior la biografie, dar nu mi-a părut rău: am văzut omul de dincolo de roman și mi-a plăcut. Să nu menționez că G. G. Marquez are un stil cu totul aparte de a scrie.
Tomata
eu am citit 3 carti de el, dar doar Un veac de singuratate mi-a placut mult de tot. Dragoste in vremea holerei asa si asa, i-am urat personajele dar sunt foarte curioasa de biografie. 🙂
doina
Nu 50 shades….am citit doar primul volum si m-am lamurit. E o mare timpenie, zau. Eu as recomanda Salman Rushdie (toare cartile lui imi plac, e un mare povestitor si ars niste personaje pitoresti, povesti cu duiumul despre ele, ce sa mai , il ador), Zeruya Shalev imi place desi povestile ei sint cam deprimante, Elif Shafak cu Onoare, Cele 40 legi ale iubirii ( o sa iti placa sigur asta), Bastarda Istanbulului. Asta in cazul in card nu le-ai citit…NC
Tomata
stai, tu, ca eu ziceam ca voi citi o carte pe care am zis ca n-o voi citi niciodata. salman rushdie e pe lista de citit, nu de ne-citit. la fel si elif shafak, deci nu se pun. decat la recomandari de la cititori 😛
Amalia
“Tatăl celuilalt copil”…am mai scris eu de ea, dar spuneai ca nu vrei/poti citi 2 carti care sa te rascoleasca atât de tare, una după alta (tocmai citiseși “Cel care ma asteapta”).
Tomata
o am, e pe lista, sa vedem daca ii vine randul. 😀
GABRIELA
Fluturi am facut greseala sa o citesc….pierdere de timp, nu merita.
Tomata
ma gandesc atunci daca o sa ii acord acel timp. 😛
Bookish
Interesantă provocarea ta. Eu încă nu am întocmit o listă exactă, ştiu doar că vreau să citesc autori noi şi din ţări mai exotice şi să acopăr şi din restanţele de anul trecut 😀
Tomata
in felul asta, sper eu, ma oblig sa citesc cartile pe care le am deja pe lista 😛
Pingback:
Felicia
‘Singur in Berlin’ este o carte dura, mai ales cand te gandesti ca este bazata pe fapte reale. Pe mine m-a deprimat. Iti recomand sa citesti si ‘Eine Frau in Berlin’. Nu cred ca este tradusa in romana, dar daca reusesti sa inveti germana, trebuie sa citesti cartea. Nici o alta carte nu m-a marcat ca aceea.
Sper ca ti-e bine in Berlin ! 🙂
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Deratizare Bucuresti
Ma bucur de fiecare data cand gasesc o lista cu carti de citit, chiar daca de cele mai multe ori imi dau seama ca lista cartilor citite de mine nu este la fel de lunga precum mi-as fi dorit. Cred ca anul asta ma voi orienta dupa lista ta :D, am observat ca de multe ori raman blocat pe acelasi gen de carti si as avea nevoie de putina diversitate.
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: