Oameni buni printre oameni răi

Nu mă opresc cu solidaritatea și cu momentele emoționante care au urmat atacurilor de la Paris.
Sunt mult prea multe și prea înduioșătoare să le las să se piardă în mrejele Facebook-ului și ale internetului. Vreau să le am aici aproape, să-mi aduc aminte, să nu uit și să îmi păstrez încrederea în oameni, deși în momentele astea chiar îmi e greu. Mi-e frică de ei…

În descrierea acestui video spune așa: „Acest necunoscut a cântat la pian în această sâmbătă dimineața melodia Imagine a lui John Lennon în apropierea sălii Bataclan. A doua zi după atentatele criminale de la Paris, acest pianist și-a instalat pianul mobil lângă locul cel mai puternic afectat de atacurile din acest 13 noiembrie.” Lacrimi? Râuri.

Il joue «Imagine» au piano devant le BataclanVu sur Le Parisien TV :Cet inconnu a joué au piano ce samedi matin la chanson “Imagine” de John Lennon à proximité de la salle du Bataclan. Au lendemain des attentats meurtriers à Paris, ce pianiste a installé son piano mobile à côté du lieu le plus durement touché par les attaques de ce 13 novembre.

Posted by Le Parisien on Saturday, November 14, 2015

Unul dintre atentate a avut loc la Stade de France, în timpul unui amical între Franța și Germania. Când au ieșit de pe stadion, francezii au cântat La Marseillaise, imnul țării:

Și tot din solidaritate, englezii vor cânta imnul Franței marți, pe Wembley. Și ce frumos spune în articol: „În aceste momente grele, solidaritatea alungă micile rivalitați. În timp ce englezii și francezii sunt în general cei mai mari rivali din lume pe terenurile de sport, marți seara se vor ține de mână pe Stadionul Wembley.”+