Program de vacanță

Vacanța, așa cum mi-o închipui eu, nu există anul ăsta și știm cine e „capul răutăților” pentru asta, dar nu arătăm cu degetul că nu-i frumos. Așa că luna iulie, singura lună liberă în ultimii 8 ani, pe care o consider o reîntoarcere la vacanța mare și pe care o aștept ca pe călătoria în Malaga, unde trebuia să mergem, o să fie plină de activități și reușite.

Scria Mara ieri despre ce și-a propus să facă timp de o lună, cât copiii sunt plecați la Brașov. Gând la gând cu bucurie, am și eu o listă de activități pe care vreau să le fac până voi avea jobul de mamă full-time și după cum zic mai toți:  „n-o să mai am timp de nimic”. Abia aștept să confirm sau să infirm, pentru că în momentul ăsta am impresia că-s doar povești și știu eu mai bine, mă cunosc eu și știu că voi avea timp. O să râdem împreună de mine sau o să râd eu de toți cei care m-au avertizat. Până atunci, lăsați-mă-n bula mea să cred ce vreau.

Deci să vedeți ce SF-uri am în cap și cât de optimistă sunt în privința a ceea ce sper să-mi reușească de-a lungul lunii iulie:

–    Să chem instalatorul să monteze caloriferul în camera Adei – asta-i nr.1 pe lista Sotzului și a zis că nu-l interesează ce fac în rest, dar să fac bine să rezolv treaba asta.
–    Să chem electricianul să ne schimbe aplicele de pe hol
–    Să fac curat în dulapurile și sertarele de prin casă, că nu se mai înțelege om cu persoană în ele și nici nu mai găsesc nimic. Un dulap pe zi.
–    Să citesc o carte la 3 zile (sub 300 de pagini)
–    Să văd un film pe zi (preferabil de dimineață, că-s destul de matinală)
–    Să recuperez cu serialele – un episod-două când am vreme
–    Să fac curat în boxă – adică să arunc niște cutii goale de carton și să mut niște borcane pe rafturi, nimic greu
–    Să spăl și să calc hainele Adei
–    Să mă întâlnesc cu prietenele pe care nu le-am văzut demult
–    Să cos draperia pentru camera Adei și o semi-draperie pentru un geam de pe balcon
–    Să repar/scurtez diverse haine care așteaptă de prea multă vreme
–    Poate să fac și ceva fuste, că e cerere
–    Să rezolv cu doctorul de familiei al Adei
–    Să schimb numele de pe contractele de curent și gaz că încă sunt pe numele părinților mei
–    Să suspend PFA-ul
–    Să mai cumpăr ce am de cumpărat pentru Ada (produse de igienă, scutece, trusa medicala, de-astea…)
–    Să-i cumpăr cercei

Later edit:

–    Să spăl geamurile. Nu vă impacientați, nu e așa greu. Stau la parter și le spăl de afară cu racleta cu coada lungă 🙂
–    Să transform o lenjerie de pat cumpărată de la Lidl.

Este că-s optimistă? Dar funcționez bine pe liste, așa că pentru mine, programul ăsta sună de vis. Ah, și evident că o să notez pe blog tot ce (n-)am făcut.