Lucrul de acasă, o experiență frustrantă

Aș putea foarte bine să dau copy paste acestui articol sau pur și simplu să las linkul aici și să închei discuția, dar nu pot face asta pentru că senzația e mult prea acută ca să nu scot din mine ce-am adunat în luna iunie, când am prestat de acasă.

Puteam să mă opresc din lucru chiar de la sfârșitul lui mai, dar activând și pe PFA, nu numai pe salariul de angajată, mi-am zis că pot lucra o lună de acasă, măcar să nu fiu o întreținută până prin septembrie-octombrie când or să vină banii de pe indemnizația de la stat. Așa că „m-am sacrificat” și-am lucrat „din vârful patului de acasă.”

A fost cea mai groaznică lună din întreaga mea viață profesională.

Atât de groaznică încât mă trezeam zilnic cu oroarea de a mă pune la birou și de a lucra. Când am scris articolul la care vă trimiteam mai sus, vorbeam doar din experiență unei zile sau a câtorva de stat acasă. Ei, acum am o lună plină în care „am savurat din plin” lucrul de acasă și nu am cuvinte să descriu cât de oribil mi s-a părut. În capul meu, acasă și serviciu n-ar trebui să fie în aceeași propoziție. Nu se îmbină cuvintele pentru a forma conceptul ăsta. Am lucrat timp de 4 săptămâni cu cea mai mare lehamite și lipsă de chef de care am putut da dovadă vreodată. Mă plângeam la oricine avea urechi să mă asculte că nu mai suport, nu mai vreau, nu mai pot, să vină odată luna iulie!

N-am făcut absolut nimic în plus sau diferit față de ce fac în mod normal la lucru, dimpotrivă, a fost un pic mai lejer și totuși am simțit task-urile ca pe o corvoadă imensă.

Nu știu dacă e natura meseriei, dar dacă m-am convins de ceva în luna care a trecut aia e că o să recurg la copywriting sau SEO de acasă, doar dacă o să crăp de foame, dacă n-o să mai am nici o lețcaie și-o să-mi ajungă cuțitul la os. În alte condiții nu. Probabil dacă ar trebui să fac alt fel de meserie de acasă, să zicem să cos, nu aș simți dezgustul ăsta. Dar statul la birou cu ochii pironiți 8 ore în laptop mă obosește îngrozitor, cu atât mai mult cu cât o fac de acasă.

Am timp 2 ani de zile să mă gândesc pe ce domeniu să mă reprofilez, ce mi-ar plăcea să fac sau sa încerc și să schimb chestia asta că mi-a ajuns. Dacă aveți idei, să știți că mi-ar plăcea să lucrez cu animalele, cu carțile sau cu călătoriile (chiar și dintr-un birou), deci aștept sugestii.

În rest, pentru toate impresiile și motivele mele de a urî freelancingul, vă trimit din nou la articolul din introducere.

Acestea fiind zise… să înceapă vacanțaaaaa!!!!