Dacă ai primi o floare, cui ai da-o mai departe?

Sâmbăta unor timișoreni a început frumos: primind un buchet de lalele din partea NN România. Am fost de față când promoterii le întindeau flori atât femeilor, cât și bărbaților, copiilor sau bătrânilor. Chiar și străinilor, pentru că, spre surprinderea mea, Timișoara are turiști. Tot spre surprinderea mea, am văzut câteva femei și bărbați refuzându-le. Pur și simplu nu se opreau din mers, ridicau o mână și spuneau: „Nu, mulțumesc.” Cum să refuzi niște flori? Mai ales femeie să fii, cum poți să întorci capul unor flori? M-a amărât reacția asta pentru că nu mai știm să apreciem nici măcar un gest, un simbol atât de inocent. Și să nu vă inchipuiți că refuzau brandul sau ideea, pur și simplu nu stăteau să discute, treceau pe lângă promoteri ca și când aveau lepră. Foarte, foarte urât mi s-a părut din partea lor. Cât de acru să fii? Cât de înverșunat, dar mai ales pe ce? În fine. Momentele astea au alternat cu altele care m-au foarte bine-dispus și-o să vedeți în pozele de mai jos de ce.

Ideea care stă la baza campaniei NN Asigurări e una foarte simpatică: Oricare ar fi drumul tău de azi, oferă o floare celor care contează pentru tine. Dăm flori oamenilor care contează pentru noi să le dea celor care contează pentru ei. (Bag sama că ăia de au trecut nepăsători pe lângă ele, nu au pe nimeni drag în viața lor și sunt niște triști). Fiind de față, am profitat pentru a-i întreba pe unii dintre ei cui ar da florile și mai ales ce le-ar spune. Răspunsurile pe  care le-am primit:

Mihaela i-ar oferi lalelele iubitului ei pentru că pur și simplu îi e dor de el.


Romelia, însoțită de fetița ei dulce-foc, îi ducea lalelele în dar bunicii fetiței pentru că azi e ziua ei.


Tot azi e și ziua Arinei, sora Andreei, care îi va da florile pentru că este o soră mai mare pe care n-ar schimba-o pentru nimic în lume și pe care o iubește pentru tot ce învață de la ea.


Domnul acesta se întorcea de la un cenaclu literar și se grăbea acasă că avea copiii invitați la masă. Mi-a spus că îi va dărui lalelele soției sale și-i va spune: „Dragostea mea, te iubesc mult!”.


Alex se grăbea și el către soția lui, iar când l-am întrebat dacă are un motiv mai special, în afară de faptul că o iubește, pentru care i-ar dărui florile, mi-a spus: „N-am nevoie de motive speciale”.


Domnul acesta mi-a plăcut la maxim. Nu e din Timișoara, a venit aici cu lucrul la Piața Libertății. L-am întrebat cui va da florile și mi-a spus că unei fete de la sediu. N-are soția aproape de el și florile se vor ofili până va ajunge acasă la ea, dar i-ar fi plăcut să i le dea ei pentru că s-ar fi bucurat mult.


Alin mergea să se întâlnească cu mama lui. L-am întrebat de motiv, mi-a spus: „E tânără mama și e foarte de treabă.” Na, cum să nu-ți dorești un fiu?


Doamna aceasta, pe care n-am întrebat-o cum o cheamă îl interogase pe băiatul care îi oferise florile despre ocazia cu care le primește, după care l-a pupat pe obraz. Apoi am luat-o eu la întrebări și mi-a spus că azi îi vine fiul din Olanda și că abia îl așteaptă. Îi va da lui florile. Mai mult, știa că ING Asigurări a devenit NN Romania, pentru că văzuse o reclama la TV.


Denisa îi va da florile lui buni, pentru că mami a primit și ea. Dacă are buchetul ei, nu-l mai primește și pe al lui buni. A fost prea rușinoasă să-mi spună de ce vrea să i-l dea lui buni, dar nici nu contează, bunica ei va fi fericită.


Și pentru că Anca m-a însoțit și m-a ajutat, a primit și ea un buchet de lalele de la mine. I l-ar fi dat și ea tot bunicii ei, dar e prea departe de ea, așa că se va gândi la ea când le va vedea în vază.


Cam astea-s mesajele pe care le-am adunat eu și mă bucur tare că am putut interacționa cu oameni atât de diferiți care au făcut pe cineva fericit azi. Sau care pur și simplu s-au bucurat de niște flori frumoase.

Voi cui ați da mai departe un buchet de lalele și care ar fi motivul?