Îmi vine să mă testez

Dacă sunteți pe același Facebook ca și mine, e cam greu să fi ratat un anumit articol în care se povestește despre o genă, DRD4-7R pe numele ei, care se spune că ar fi responsabilă de boala numită Wanderlust, de care eu sufăr și despre care v-am povestit aici. E o boală de care nu vreau să mă vindec și cu care vreau să molipsesc cât mai multă lume.

Nu vă speriați. Dacă  n-ați auzit până acum de Wanderlust și dacă n-ați click-uit pe link, Wanderlust e sinonim cu plăcerea de a călători. E drept că anul ăsta nu mă prea gândesc la ce destinații să atac, nu mai fac itinerarii și nu mă mai pierd în pozele de pe Pinterest (deși board-urile stau cuminți și așteaptă să devină realitate), dar cu toate astea, sigur nu-s vindecată de dorul de ducă.

Articolul despre care vă spuneam spune că:

The gene itself, which is identified as DRD4-7R, has been dubbed the “wanderlust gene,” because of its correlation with increased levels of curiosity and restlessness, for the most part.
In reality, however, those who carry this genetic information typically share one common theme, a history of traveling.
The gene is not all too common; in fact, it’s only possessed by about 20 percent of the population.

Bine, pe larg, se mai discută argumentele pro și contra ideii că o singură genă ar fi responsabilă cu plăcerea de a descoperi locuri noi și de a migra din loc în loc, dar vă rog citiți-l dacă vreți să aprofundați. Eu m-aș lăsa testată să văd dacă am gena asta, nu că aș avea nevoie de o confirmare că-mi place să călătoresc, ci doar pentru că ar fi interesant de aflat dacă o am sau nu.