Mânuțele

Iată-mă-s după al doilea control ginecologic, deci am vești noi despre bebe.

Am rămas cu povestea înainte de primele analize de sânge, când îmi era teamă de TSH. Ei bine, TSH-ul e în regulă, 1,3 (deci sub 2,5). Problema însă a apărut la anticorpii de toxoplasmoză. În sensul că nu-i am. Ceea ce e bine pentru că înseamnă că n-am intrat niciodată în contact cu virusul, dar e și rău, pentru că tre’ să stau departe de pisici și câini. Mă rog, câinii ca câinii, dar pisicile sunt mai cu pericol. Și mor încet, pentru că o grămadă de prieteni au mâțe de care-mi place și cu care nu mă pot juca. Să nu mai zic de toate javrele de pe stradă pe care le întâlnesc și pe care nu le mai pot mângâia. Mi se rupe sufletul, dar asta e. Mă revanșez după ce nasc. Tot la capitolul analize, am trecut și pe la endocrinolog, că musai să văd de tiroida asta și am plecat ușurată și de-acolo, deși probleme sunt. Am tiroidită autoimună, dar aparent nu e atât de grav încât să necesit tratament. Ceea ce mă bucură tare mult. Doctorița mi-a spus înainte să ies din cabinet că a dus la termen sarcini cu o tiroidă mult mai praf ca a mea și copiii s-au născut sănătoși. Iar mie mi-a spus să nu-mi fac probleme, că o să am și eu unul la fel de sănătos. Am plecat de la ea aproape sărind într-un picior, cu un rânjet de zile mari. Singura chestie e că trebuie să-mi fac lunar analizele de TSH și încă vreo două și să mă prezint cu ele la doctoriță. Nu-mi pasă, mă supun.

Ieri mi-am văzut copilul într-o formă cât de cât acceptabilă. Adică cu două mâini și două picioare și cu cap de extraterestru. Adică perfect, exact cum trebuie să arate la vârsta lui de 9 săptămâni și 6 zile. I-am auzit din nou inimioara și m-am bucurat că totul e în regulă. Însă ce m-a topit a fost mișcarea mânuțelor. Dădea cumva din ele ca și când ar fi făcut valul. Sotzu’ insistă că înota. Nu ne certăm acuma pe tema dansului sau a inotului, că avem timp când o fi copilul de vârsta la care ar putea să se apuce de ele.

Mă stresez foarte tare înainte de un control, pentru că mi-e frică să nu primesc o veste rea. Nu prea stau bine la capitolul încredere în mine sau în el și mi se pare cumva că e ireal să meargă totul bine, după ce totul în ultimii câțiva ani a mers destul de greu. Plus că știu atâtea cazuri de pierderi de sarcină și încă nu mă pot atașa de ideea că poate eu o s-o duc pe a mea până la termen. Știu că nu-s cea mai optimistă persoană din lume, dar prefer să fiu mai rezervată decât să fiu dărâmată. Adevărul e că nu-mi pot da drumul să fiu sigură sau măcar aproape sigură că totul va fi bine. Nu pot și gata. Poate după ce trec și analizele pentru sindromul Down, pe care le fac la începutul lunii februarie și după măsurătorile de rigoare de pe 9, poate atunci o să mă mai liniștesc și-o să mă bucur de creșterea burții. Tot atunci o să aflu și dacă-i Tudor sau Ada, ceea ce mă face să aștept data de 9 februarie cu sufletul la gură.

Nu mai prea știu ce să mai povestesc că-s încă sub efectul întâlnirii de ieri și plutesc așa puțin, tot cu un zâmbet pe moacă. Și m-aș mângâia întruna pe burtă.