Wishful thinking pentru 2015

Na bun, iată-ne și-n 2015 (Doamne, cum arată scris… ca în cărțile SF). Cum v-ați petrecut? Totul bine? Sper ca da.

Noi am fost pentru a 3-a oară la restaurantul chinezesc din zonă, împreună cu niște prieteni. Am ales opțiunea asta pentru că plănuisem să plecăm în Slovenia pe 1 ianuarie și-am zis că decât să stăm acasă, mai bine mergem aici aproape, ne dichisim, ne ospătăm și pe la 2-3 ne întoarcem acasă, că ne așteaptă un drum lung a doua zi. Făcusem rost de cazare, „cipasem” câinele să-l luăm cu noi, stabiliserăm programul. Doar că ăsta a fost un alt plan năruit din șirul celorlalte. Cu toate astea ne-am întors acasă tot la ora 2:00 că nu mai puteam suporta fumul de țigară, îmi era somn, nu puteam dansa, mă strângeau ciorapii, îmi era frig… de-astea, toane de gravidă.

Mi-a prins bine de tot vacanța asta de două săptămâni. M-am odihnit cât n-am făcut-o tot anul trecut și cu greu m-am schimbat de pijama. Am zăcut în pat la căldurică, pierdută în filmele de la TV. Am revăzut o grămadă de filme văzute cu ani în urmă, dar ne-am uitat și la unele mai noi. Ah, bine fu…

Ăsta ar trebui să fie un post cu planuri pentru 2015… well… socoata de acasă n-o să se mai potrivească cu cea  din târg, deci o las mai moale anul ăsta cu ce-aș vrea să fac pentru că simt că n-am prea mult chef să fac ceva. Totuși ar fi câteva treburi și țeluri pe care mi le setez de pe acuma și astea sunt:

1. Să mănânc mai sănătos și să nu mai recurg la soluții rapide. Nu de alta, dar nu mai e vorba doar despre mine.
2. Să fac în așa fel încât după ce nasc să n-arăt tot că și cum aș fi însărcinată. Cu alte cuvinte, să fiu atentă să nu mă îngraș prea tare și să nu mănânc like there’s no tomorrow.
3. Dacă cumva se întâmplă asta, să fac bine să slăbesc, să merg la sală, să nu arăt ca o mamă de 40 de ani, când n-am atâția.
4. Mi-am setat reading challenge pe Goodreads 25 de cărți, cu 5 mai puțin decât anul trecut. Dacă în 2014 am reușit să citesc 6 peste planul inițial, anul ăsta nu știu cât timp o să am pentru asta. Și dacă mă uit la lipsa de chef din ultimele două săptămâni… pf, s-ar putea să nu ajung nici la 20.
5. La capitolul călătorii, anul trecut plănuiam pentru 2015 să vedem câteva orașe din Elveția și să mergem la mare în Spania. Not gonna happen, presupun. Chestia e că dacă o să am chef de plimbat, vizitat și bălăcit, o să găsim ceva la momentul potrivit.
6. Dacă chiar o să am timp, poate mă mai distrez cu cusutul, mai fac o fustă, mai o față de perină… să vedem.
7. Să ne achiziționăm odată biciclete și să ne plimbăm mai mult cu ele. Am observat că bicicleta e deja redundantă în planurile mele din fiecare an și niciodată nu primește atenția pe care o merită. Poate anul ăsta.

Doar 7 am putut strânge, chiar nu-mi vin altele în gând acum, prin urmare nu-s așa importante. Dacă le bifez… sunt mulțumită. Dacă vă roade curiozitatea câte dintre planurile de anul trecut s-au îndeplinit, aici aveți lista.

Voi ce planuri aveți pentru 2015?

Later edit: mi-am adus aminte de o chestie misto pe care am citit-o la Mara:

E dreptul meu să-mi cumpăr câte un lucru nou pe lună

Si asta intentionez sa fac.