Poza în care gravidele își pierd drăgălășenia

Aproape săptămânal, timeline-ul Facebook-ului mă răsfață cu poze cu gravide. Majoritatea sunt drăguțe, drăgălașe, amuzante și respiră numai fericire. Îmi place sclipirea din ochii lor, zâmbetul de la o ureche la alta. Sunt frumoase femeile însărcinate și îmi place să le văd așa rotunde și frumoase.

DAR

Nu mă pot abține să nu îmi dau ochii peste cap și să nu comentez cât de nepotrivit mi se pare un anumit fel de poză. Mai exact o anumită poziție. Și o văd adoptată foarte, foarte des și nu pot înțelege DE CE femeile alea nu își dau seama cât de urât se vede din afară. Vor să transmită ceva, dar mie cel puțin, îmi transmit o foarte neinspirată decizie.

Poziția la care mă refer e cea cu una sau ambele mâini sub burtă. Sigur le-ați văzut, dacă nu, vă dau eu câteva exemple.

În toate pozele alese, femeile par ca se țin de… altceva, nu de burtă. Par că se ating „acolo” doar din dorința de a evidenția ceva ce oricum e din cale afară de evident. Ai un copil de 2kg acolo, se vede de la o poștă că ești gravidă, nu trage de rochia/bluza/tricoul ăla până i se rărește țesătura, doar să se vadă cât de mare e burta. Se vede și fară să pui mâna sub ea și fără să-ți lipești hainele de corp. Uite, ca în poza asta de exemplu:

Aveți vreun dubiu că femeia asta e gravidă? Ar fi fost necesar să își pună o mână sub burtă? Nu,n-ar fi fost. E vizbil, extra/mega/giga/super vizibil că e însărcinată și poziția ei e de o mie de ori mai frumoasă decât cele de mai sus.

Și dacă tot vreți ceva cu mâinile pe burtă, uite una care nu pare că se atinge „acolo”.

Îmi dau seama că prin ce-am scris aici se vor supăra multe femei care îmi citesc blogul și care au poze de-astea, dar sper să înțeleagă că n-am făcut-o cu răutate, ci ca să scot în evidență că arată urât. Poate viitoare mămici vor ține seama de asta. Și, vă rog din suflet, nu-mi aruncați pastila cu „mai bine taci, că nu ești mamă să înțelegi”. Dacă nu sunt mamă nu înseamnă că sunt oarbă.

surse poze: 1, 2, 3, 4