Am petrecut o săptămână cu un alt telefon (+concurs)

Și nu mă simt vinovată și nici nu-mi pare rău. Am descoperit alt sistem de operare, dar, mai ales alte funcții. „Celălalt” telefon a fost un Lumia 735, verde aproape fosforescent și pe toată durata timpului petrecut împreună, m-am simțit bine în compania lui. Dar pentru că acest articol se vrea un review – iar mai spre sfârșit, și un concurs – să vă spun ce mi-a plăcut mie la el. Aș aprecia dacă nu m-ați certa prea tare pentru că nu veți avea parte de un review ca la carte, ci de unul făcut de o neștiutoare, care totuși iubește și folosește telefoane inteligente.

În primul rând, Lumia 735 are nevoie de o cartelă nano, fapt ce ne-a stat în drum și nu ne-am putut cunoaște din prima zi. Pentru că nu aveam una, abia a doua zi m-am putut prezenta la o reprezentață să-mi procur o cartelă nano cu număr nou. Ne-am împrietenit imediat după ce telefonul mi-a fost configurat de Sotz, pentru că pur și simplu nu se putea abține să se joace cu el înaintea mea. Așa că de la el am aflat că după anumite setări, telefonul trebuia repornit, ca Windows-ul. Ne-am amuzat un pic pe seama asta. Odată configurat, mi-am setat toate conturile, mai puțin cel de WhatsApp pentru că nu voiam să zăpăcesc lumea cu un număr pe care îl foloseam doar o săptămână. Mi-am setat Facebook-ul, Twitter-ul, Goodreads-ul, Skype-ul și Facebook Messenger pentru că mi l-a sugerat foarte frumos, dar ajung și la asta imediat.

Rămânând la personalizarea telefonului, mi-a plăcut la nebunie felul în care îți poți personaliza desktopul sau startscreen-ul, cum i s-o zice. În funcție de importanța aplicațiilor, poți face iconițele lor mai mari, mai mici sau mari și late. Ținând apăsat pe icoană îți apare în colțul din dreapta jos o săgețică cu ajutorul căreia setezi dimensiunea inconiței. După ce-ai terminat, apeși în altă parte pe ecran și modificările se salvează.


Îmi place că toate notificările sunt foarte evidente. Mai ales la mailuri că arată numărul mesajelor necitite.

Apoi mi se par foarte utile și la îndemână cele 3 opțiuni din josul ecranului: săgeata la stânga, logo-ul Windows și lupa. Săgeata te duce înapoi de unde ai plecat, logo-ul înapoi la desktop, iar lupa e comanda rapidă pentru o căutare pe net. Foarte, foarte mult mi-a plăcut funcția asta.

Dacă slide-ui la stânga, îți va apărea ecranul unde ai acces rapid la toate aplicațiile. Dacă vrei să îți apară una pe desktop, ții apăsat pe ea și îți apare un mesaj cu „pin to start”. O poți scoate de pe desktop daca apeși pe pioneza tăiată din primele imagini.

Daca slide-ui de sus în jos, vei avea acces la alte comenzi: conectarea la rețeaua de WiFi, conectarea la Bluetooth, acces rapid la camera, dar și o chestie mișto de tot: setarea luminozității. Dacă până aici nu e nimic deosebit, senzaționalul e odată ce-ai ales funcția Automatic. Telefonul își va regla singur luminozitatea în funcție de lumina din cameră. Expus la o lumină mai puternic, își va intensifica lumina, iar la întuneric se va ajusta, să nu-ți rănești ochii când te uiți în toiul nopții la mesajele de pe Facebook.


Se spune despre Lumia 735 că e telefonul Selfie (a și fost lansat ca telefon pentru Selfie). Am testat funcția doar pentru a vă arăta ce efecte faine se pot pune pe poze.


Are și un timer care poate fi setat la 2, 5 sau 10 secunde:


Mi-a plăcut tare mult și ideea din spatele aplicației Lumia Storyteller, dar din păcate, n-am putut-o testa pentru că n-am plecat niciunde în perioada cât am avut telefonul în teste. Așa că rămâne s-o testați voi dacă veți câștiga telefonul sau dacă vi-l veți cumpăra.

Lumia Creative Studio e une ditor de poze care îți permite să adaugi filtre (altele), să faci poza mai luminoasă, mai blurată, mai, mai, mai.

Vă spuneam la început că Lumia mi-a sugerat să-mi instalez Facebook Messenger, după ce primisem o notificare că am primit un mesaj. Mi s-a părut foarte mișto că n-a trebuit să caut eu singură, drept e că și uitasem să-l instalez, ci mi-a oferit ocazia printr-o singură atingere. La fel s-a întâmplat și cu o sugestie de folosire a emailului, fie el de Yahoo sau Google. Pentru a șterge un mail ai, bineînțeles opțiuna de jos, din bară, dar se poate face asta și dacă apeși scurt în partea stângă a ecranului, lângă mesaj.

Despre pozele și clipurile pe care le face, numai de bine. Mi se par foarte reușite și culorile și calitatea lor. O să vă arăt un clip peste câteva zile, dar o poză vă pot arăta de la parada militară.

Și mi s-a mai părut foarte fain faptul că se conectează la laptop fără să dai accepturi peste tot, fără să te complici cu convertirea clipurilor. Totul merge super simplu, pentru că folosesc același sistem de operare: Windows.

Și-acuma, pentru că sunt și lucruri care nu mi-au plăcut, le menționez și pe ele. În primul rând, carcasa mi se pare foarte alunecoasă. E așa de fină (plăcută la atingere), dar poți scăpa telefonul foarte ușor. A doua chestie ține mai mult de aplicații, și ori nu știu eu, ori chiar așa e. Am încercat să postez  o poză pe pagina de Facebook a blogului și nu-mi permite decât să-mi actualizez statusul cu text, fără imagine. Probabil există o aplicație pentru asta, dar n-am căutat-o.

Cam astea-s impresiile despre Lumia 735. Dacă v-au convins sau v-au intrigat, îl puteți câștiga. Atenție mare la regulament, că-i simplu dacă faceți ce trebuie.

Pentru a câștiga un Lumia 735 de Crăciun, trebuie să completați chestionarul acesta. ATENȚIE: se poate completa O SINGURĂ DATĂ, pe un SINGUR BLOG (din cele 3 aflate în campanie), cu DATELE VOASTRE REALE (numele complet, adresa de mail validă). Va exista un singur câștigător pe blogul meu, iar alegerea lui se va face prin tragere la sorți. Premiul îi va fi înmânat doar pe baza CĂRȚII DE IDENTITATE și a CNP-ului. Cu alte cuvinte, tre’ să completați pe bune și să nu trișați. Concursul se incheie pe 11 decembrie, la ora 23:59, iar câștigătorul va fi anunțat pe 17, împreună cu rezultatele chestionarului. Simplu. Baftă!

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *