Cum ar fi viața după 5 ani cu Ponta

Aș vrea să fac exercițiul ăsta de imaginație fără să mă gândesc ca e foarte posibil și probabil să se întâmple. Nu-i ca și când citești 1984 sau Eseu despre orbire și la sfârșit răsufli ușurat că ce bine că a fost doar o carte și te întorci la netul tău, unul dintre cele mai rapide din lume, la serialele tale cu președinți americani, la Facebook-ul, Twitterul și blogul pe care îți verși toți nervii în cel mai colocvial și trivial limbaj de care ești în stare, pentru că nu? ai dreptul la liberă exprimare, că doar e democrație.

Nu, cred că în România lui Ponta ne vom întoarce la clasicul „m-am descurcat cumva” atunci când legal și financiar n-o să avem posibilitatea. Nu merg atât de departe să cred că ne vom întoarce cu totul în comunism, că n-o să avem ce alege din magazine sau că vom sta la cozi la ulei și pâine sau c-o să gustăm portocale doar de Crăciun.  Însă merg atât de departe să mă tem că dacă nu încetează cu comportamentul pe care l-a adoptat de când e prim ministru, Uniunea Europeană ne va închide porțile. Ne vom întoarce la pașapoarte și vize și pe mine asta mă doare cel mai tare. Să nu pot avea libertatea de a călători. Dar cu ce să călătoresc dacă România va fi atât de sărăcită de toți care își vor umple buzunarele înainte să se gândească la noi.

Totodată mai cred că toți cei deja plecați dincolo vor rămâne dincolo. În România vor rămâne copii fără părinți și părinți fără copii. Acei părinți care l-au votat pe Ponta, ei nu-și vor mai vedea copiii și vor vorbi cu ei doar la telefon. Apropos, sunt curioasă dacă înainte să voteze cu Ponta s-au gândit la motivele pentru care le-au plecat copiii și nepoții în alte țări să fie chelneri, spălători de mașini sau cameriste. De ce acuma nu sunt lânga ei și de ce în țara lor nu pot câștiga suficient cât să ducă un trai decent? De ce în țara lor nu au măcar jumătate din posibilitățile pe care le au în străinătate? Atâta vreau să știu: s-au gândit la toate astea când au pus ștampila pe PSD?

Cred că în România lui Ponta, învățământul, sănătatea, dar mai ales justiția vor fi și mai terfelite decât sunt acuma. Nu vor mai rămâne doctori în țara asta care să ne salveze viețile pentru că n-o să-i mai motiveze nimeni să rămână aici. Cei buni vor pleca cu burse în străinătate, iar repetenții ne vor trata bubele și durerile. Deja ne cumpărăm fluturași și algocalmin când ne internăm în spital. Oare ce-o fi mai încolo când toți banii ni se vor duce pe taxe și impozite?

Cred că în România lui Ponta se va fura la un nivel pe care nici cu gândul nu-l putem cuprinde. Se va fura de la cel mai mic la cel mai mare, unii de nevoie, alții pentru că pot. Vom fi, așa cum ne numește Europa, o țară de hoți.

Cum spuneam, e un exercițiu de imaginație și sper din suflet să rămână doar atât: imaginație. De asta îmi e teamă că se va întâmpla dacă va ieși Ponta președinte. Și când spun că mi-e teamă, e pentru prima dată în viața mea când simt frica de putere, când simt că libertatea îmi va fi îngrădită și că viața va fi grea, plină de frustrări, nedreptate și bătaie de joc.

Vă îndemn pe toți cei care ajungeți de azi până duminică să citiți articolul ăsta să vă gândiți de câte ori ați spus în ultimii 2 ani: „Asta-i România!”, „Așa-i la noi!”, „Ca la noi la nimeni”, și alte acuze de genul ăsta. Înainte să puneți ștampila pe Ponta, gândiți-vă la cât de diferit credeți că o să fie. Și, cu riscul de a vă strica surpriza, n-o să fie nimic diferit în bine, o să fie din rău în mai rău, pentru că ne-a dovedit că bine n-a fost niciodată.

Avem nevoie de un președinte cum e Klaus Iohannis și spun asta pentru că el măcar are dovada lucrului bine făcut. Ponta nu are nici o dovada în afară de vorbe goale. Dacă nu mă credeți pe mine, citiți acest articol: 55 de situații în care Ponta a fost prins cu minciuna de când este premier.

Apropos, voi modera toate comentariile pro-Ponta, asta ca să vă obișnuiți cu ce va așteaptă de-l alegeți pe el președinte. Oricum nu va conta părerea voastră. Nici pe blogul ăsta, nici pentru Ponta.

NU RĂMÂNEȚI ÎN CASĂ DUMINICĂ! IEȘITI LA VOT ȘI PUNEȚI ȘTAMPILA PE SCHIMBARE, PE NEAMȚUL CARE NE-AR PUTEA ADUCE O ȚARĂ CA AFARĂ! HAIDEȚI LA VOT! NU-I LĂSAȚI PE ALȚII SĂ DECIDĂ ÎN LOCUL VOSTRU!