Lista lucrurilor de care eşti mândru

Am citit recent pe blogul unei tipe din Australia chestia următoare:

Someone once suggested that I write down a list of my achievements and carry it around with me. I thought that this was a pretty silly idea. […] But after having a couple of pretty low weeks, I thought I’d give this list-making thing a shot. Couldn’t hurt. Well, I just finished said list and I have to say that I feel a lot better. […] I was used to writing lists of “things that I should do”, not “things I have done”. But that’s actually not a good way to live. Now when I am feeling like I haven’t done enough or that I’m not good enough, I think that looking at this list of achievements will help a lot. I highly recommend it if you’re in need of a little bit of self-love.

Mi-a dat puțin de gândit și aproape că m-am apucat și eu de o listă de genul ăsta. Doar că mi-am adus aminte că am un blog (da, știu că am lipsit de aici cam mult) pe care îl folosesc exact pentru asta: să notez toate lucrurile bune (și mai puțin bune) pe care le fac. Sau lucrurile care îmi aduc satisfacție sufletească. Și oricum eu nu prea rămân în pană de self-love, că-s destul de împăcată cu felul meu de a fi. Bine am și câteva reproșuri să-mi fac cu privire la ce-am pierdut pe drumul maturizării, dar deocamdată îmi e bine așa și când voi simți că trebuie să schimb ceva, o voi face. Întotdeauna e loc penru îmbunătățire.

Pe aceeași idee, am găsit ieri un articol cu 11 chestii pe care fiecare femeie ar trebui să le scrie înainte să se termine anul. Well, pentru că evident am o părere despre acest articol, m-am gândit că s-ar lega perfect de introducerea mea. Chiar și chapeau-ul se leagă frumos de ideea Annikăi: There’s no better way to celebrate the rich, full life you’ve lived so far—and the big, bright future ahead—than telling your story.

1. Ce ți-ar plăcea ție, cel/cea din trecut, la tine cel/cea din prezent?

Cred că dacă m-aș privi de la vârsta de 18 ani, m-aș bucura că s-a ales ceva de mine. M-aș bucura că am rămas în „casa părintească”, deși nu mi-ar plăcea în ce fel s-a întâmplat asta. M-aș felicita că i-am văzut live pe Bon Jovi și Robbie Williams și-aș fi uimită de câte locuri am văzut până acuma. Când eram mai tânară nu mă interesa deloc să vizitez vreun oraș, să văd lucruri unice în lume sau să bat la pas orașele Europei.

2. Lista cu cărțile citite și filmele văzute.

Ah, cu asta m-aș putea lăuda că-s mândră de mine. Mai am 4 cărți și îmi îndeplinesc challenge-ul stabilit pe Goodreads la începutul anului. Atât de mult m-a ambiționat challenge-ul ăla că dacă n-ar fi fost el, probabil nu citeam în disperare anul ăsta. Lista cu cărțile citite e aici, iar cu filmele văzute e pe Facebook.

3. Greșeala pe care nu vrei niciodată să o faci.

La asta va trebui să mă gândesc, că sincer, n-am nici un răspuns în momentul de față.

4. Ținuta ideală

Acolo zice așa: In your perfect world, what are you wearing right now? Why aren’t you actually wearing it? Mi-ar plăcea să mă învârt în cercurile sau în mediile în care să fiu mereu la 4 ace, elegantă, pe tocuri, fardată și să arăt ca scoasă din cutie. Să port rochii de seară și să merg la dineuri fancy. Nu fac asta acuma pentru că n-am unde. La job nu-i cazul, iar la dineuri nu ma invită nimeni. Dulapul meu conține două-trei rochii de ocazie și o pereche de pantofi cu toc pe care-i iubesc ca pe copiii mei. Cam atât.

5. Cel mai ascuns secret al tău îți pătează conștiința sau te face să te simți bine?

În primul rând ar trebui să știu care-i cel mai ascuns secret al meu, dacă am unul. Iar dacă mi-ar păta conștiinta, aș face ce trebuie pentru a mi-o împăca, iar dacă m-ar face să mă simt bine, atunci cu siguranță n-ar fi un secret.

Mă opresc la 5, dar în articol sunt 10. Dacă sunteți curioși, intrați și răspundeți. Și poate-mi spuneți și mie, în comentarii, răspunsurile la întrebările de aici.

4 Comments

 • Ioana

  1 Cel mai tare si mai tare mi-ar placea la mine faptul ca nu m-am ”cuconit” si nu m-am ”băbăcit”. Adica nu am devenit o cucoana care se imbraca in rochii lungi la nunti de dupa-amiaza, stie retete de zacusca pe de rost, da sfaturi tinerilor si stie ce face fiecare vecin de pe scara.
  2 Nu am liste facute (e o idee buna sa ma apuc) dar citesc in fiecare zi. Si recunosc aproape orice actor 🙂
  3 N-as vrea sa fac nici o greseala, evident. Desi zicala ”in tot raul este un bine” s-a adeverit de fiecare data.
  4 Tinuta ideala este pantaloni scurti, un tricou si slapi. Asta inseamna ca sunt undeva in vacanta 🙂
  5 Am un secret. In nici un caz nu imi pateaza constiinta si nici nu ma face sa ma simt bine. As vrea sa nu il fi avut dar nu pot sa dezvalui nici un detaliu. E ceva extrem de personal.

 • O Oană

  Uite ce idee bună 🙂 Cred c-o să mă apuc să răspund la întrebările astea în my extended diary mai în detaliu.
  1. Că nu mi-am încălcat principiile, deși am trecut prin situații în care puteam s-o fac.
  2. Dacă stau bine cu cărțile, cu filmele încă mai am de lucrat. Noroc cu prietenii și cu soțul care mă mai ”educă” în privința asta.
  3. N-aș vrea să-mi dezamăgesc părinții.
  4. Ținutele din ”Gossip Girl” m-au fermecat și încă mă fascinează. Dacă aș avea îndrăzneala (și bugetul), sigur m-aș inspira zilnic de acolo.
  5. Nu am nici un secret care să-mi afecteze zilele și nopțile, deci în privința asta stau bine.

 • Ioana

  1. Am reusit sa traiesc si sa studiez in alta tara. Nu m-am lasat cu ceea ce am invatat in scoala si am incercat sa fac multe pe langa, inclusiv limbi straine.
  2. Putine filme, multe seriale, multe carti. Nu la fel de multe ca in alti ani, dar nu e un maraton de speed reading, cititul e o placere.
  3. Sa ma trezesc la 30+ de ani si sa imi dau seama ca nu imi place nimic la viata mea, mai ales jobul care nu ma reprezinta ca persoana.
  4. Nu ma pasioneaza moda, asa ca perfect outfits sunt cele alese de mine, nu impuse de ocazie.
  5. Nu imi pateaza constiinta, dar e un secret pe care nu il impartasesc multora.

 • Whoabi S

  Nu o sa insir multe, ci doar un lucru: ca desi am suferit un esec major pe plan profesional, care probabil ma va costa inca un an din viata, am reusit sa trec peste si sa nu mai fac aceleasi greseli. Sper ca la anul sa-ti dau link spunandu-ti ca am reusit sa fac si ce mi-am propus 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge