Nemții și politica folosirii WC-ului

Vaaaai, trebuie neapărat să vă povestesc despre o conversație între Sotz și un „coleg” (îl numesc coleg din lipsă de alt termen pentru că de fapt e tipul care deține un shared office în care Sotzu’ are o masă închiriată). I-am cerut Sotzului permisiunea de a scrie, că-i prea tare să țin pentru mine și am zis că pleznesc de râs când mi-a povestit.

Am mai zis, dar reiau pentru cei care se nimeresc azi aici pentru prima oară: Sotzu’ lucrează din Berlin pentru o firmă din Köln. N-are șef, n-are colegi aici, dar pentru că e destul de greu și incomod să lucreze de acasă, firma i-a închiriat o masă într-un shared office (adică un birou mai mare unde cei care lucrează pe cont propriu să aibă unde veni să lucreze). Deci e singur cu încă vreo 3-4 necunoscuți, care fiecare lucrează altceva pentru altcineva.

Luni a fost prima zi la noul birou, așa că i s-a făcut turul și i s-au explicat chestii. Când au ajuns la toaletă, tipul care deține biroul a început să-i spună despre politica folosirii budelor. Toaleta e doar a acelui birou, doar cei 4 oameni o folosesc. Toți sunt bărbați. Politica folosirii WC-urilor spune că toată lumea trebuie să-și facă nevoile, oricare ar fi ele, așezându-se pe colac. Nu din picioare. Mai auzisem asta, dar nu pentru locurile de muncă, ci în apartamente, să nu cumva să-l deranjezi pe vecin cu sunetul… lichidelor tale. Însă când am auzit explicația, care încă bănuim că-i o vrăjeală, am râs cu lacrimi.

Deci, bărbații trebuie să facă pipi stând pe colac pentru că în cazul în care se va angaja acolo vreo domnișoară, să fie pregătiți să nu o deranjeze prin lăsarea colacului ridicat. Să o înțeleagă și să facă toată lumea la fel. Dincolo de comicul explicației – de care noi am râs, cum am spus, de ne-am prăpădit când mi-a povestit, că se uita Ada la noi cu ochii cât cepele – dacă chiar e pe bune, mi se pare o atitudine foarte frumoasă și o dovadă de respect pentru doamne.

Dar noi am râs bine.

shutterstock_80953639(1)

sursă foto: la birou la toaletă > Shutterstock

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge