Chiar ai angaja un fost pușcăriaș?

Când Anca mi-a dat un link găsit pe Facebook, m-am aruncat asupra subiectului decretând cu degetul în sus: „Voi scrie despre asta pe blog”. Însă de la acea primă reacție și până să mă pun la birou să scriu, au mai trecut câteva ore în care am rumegat problema mai bine. Linkul (dacă v-a fost lene să-l deschideți) duce la o reclamă a celor de la Leo Burnett Change care evidențiază greutățile pe care le întâmpină foștii pușcăriași când își caută de lucru. Dincolo de faptul că reclama e foarte ingenios gândită (și redată sub forma unui filmuleț de pe youtube cu butonul de „Skip ad”, buton pe care toți apăsăm pentru a ajunge la ceea ce vrem să vedem – dar în loc să facă ce spune, filmul începe de la capăt și fostul pușcăriaș încearcă să înduioșeze interlocutorul), rămâne totuși o întrebare la care nu poți răspunde pe loc cu „Da” sau „Nu”.

Așa cum vă spuneam ieri, frumusețea unui loc de muncă stă și-n faptul că ai cu cine să vorbești, să dezbați, să te contrazici sau să schimbi idei. Dacă Anca zicea, imediat după vizionarea filmulețului, că ea ar angaja un fost pușcariaș (pentru a-i da o a doua șansă și pentru că probabil are încredere că oamenii se schimbă și învață din greșeli), Oana a pus niște întrebări printre care: „Ai angaja un fost pușcăriaș închis pentru furt? L-ai angaja în vânzări?” În primă fază am fost tentată să răspund ca Anca, să spun că da, oamenii merită a doua șansă, că dacă toți le întorc spatele, îi împingem din nou către infracțiune. Apoi am stat și-am cugetat puțin și m-am răzgândit, găsind răspunsul care redă exact ce-aș face eu dacă aș fi pusă în situația asta (bine că nu sunt).

Aș angaja un fost pușcăriaș dacă motivul pentru care a fost închis ar fi unul săvârșit din neatenție, din greșeală, de nevoie. Însă dacă motivul ar fi o vină, o intenție, o faptă comisă în cunoștință de cauză, atunci nu i-aș da acelui om nici o a doua șansă. Adică, mai exact, aș angaja un om care din neatenție a omorât un altul sau mai mulți într-un accident de mașină. Știu, nu e drept ca din cauza unei neatenții sau greșeli să moară oameni. Dar nici cel care a provocat accidentul sau din cauza căruia au murit alții n-a făcut-o intenționat. N-a căutat-o cu lumânarea și nu s-a suit la volan cu intenția de a face accident. Aș angaja un țap ișpășitor cum ar fi asistenta de la maternitatea la care au ars bebelușii acum câțiva ani. Aș angaja un om care a furat pentru a-și hrăni copiii (răspunsul ăsta a  fost la Oanei, eu doar sunt de acord cu ea), aș angaja pe cineva care a ajuns în pușcarie din legitimă apărare, dar legea a considerat altceva, aș angaja o femeie care și-a ucis violatorul. Dar cred că ați prins ideea și că am dar suficiente exemple de foști pușcăriași pe care i-aș angaja dacă ar fi cazul. Și e de la sine înțeles că pe lista angajaților mei n-ar fi nici un pedofil, criminal sau violator. Sau bărbat care-și bate nevasta, dar stai că în România ăștia nu fac închisoare…

Voi ce părere aveți despre subiect?