Avem nevoie de timp pentru a fi super-femei

Dacă ați încerca să ghiciți, ați spune oare că principala calitate a unei super-femei e aceea de a-și face mereu timp pentru familia ei? Pe mine m-a surprins faptul că la un studiu efectuat de Ariel, 91% dintre femeile care au fost întrebate au dat răspunsul acesta. Demult, prin 2007 îmi scriam propria versiune a femeii puternice, care s-a dovedit a fi mai aproape de rezultatele din 2013 decât m-aș fi așteptat eu.

Femeia puternică e cea care are un copil, care își dedică timpul familiei și care îi dă o educație pentru ca, prin munca ei, copilul să schimbe lumea. Femeia puternica se marită și e aproape de soțul ei în orice moment al zilei și împreună formează un întreg în care nu mai are voie nimeni să intre. Femeia puternică plânge și își recunoaște înfrângerea, apoi se ridică și merge mai departe. Femeia puternică prețuiește viața la țară și iubește animalele. Vorbește cu vânzătorul din piață și își salută vecinii.”

Din dorința de a cunoaște mai bine femeile și din aceea de a le face să se simtă apreciate, Ariel a aflat care sunt cele 5 calități care ne fac super-femei. Astfel că rezultatele sunt următoarele: 91% dintre cei întrebați au pus pe primul loc timpul pe care o femeie îl acordă familiei, 90% sunt de părere că super-femeia e preocupată de imaginea și de sănătatea ei, 84% pun preț pe timpul pe care i-l acordă partenerului, 80% o vor lângă prieteni, cu o viață socială bogată, iar 78% spun că e musai să aibă timp și de hobby-uri.

După cum vedeți factorul comun al tuturor acestor calități ale femeilor e timpul. Avem nevoie de timp pentru a fi super-femei, pentru a le putea face pe toate, pentru a ne bucura de lucrurile care contează cu adevărat. Cu alte cuvinte, să nu îl irosim pe spălat rufe sau vase, pe călcat haine, pe făcut lucruri pe care mașinile le pot face în locul nostru. Îmi aduc aminte câte ore prețioase pierdea mama mea când spăla hainele cu o mașină obosită și cum le limpezea în vană, cum le storcea până i se rupea pielea pe mâini. Cât timp îi ocupa activitatea asta, ce dureri de spate avea și câta oboseală îi provoca. Odată cu apariția mașinii de spălat automate în viața ei, s-a uitat la ea o oră întreagă cât i-a trebuit să-și facă programul și se tot minuna cum tot efortul ei era preluat de o structură de fiare.

Nu-i o rușine să recunoaștem că avem nevoie de aliați pentru a ne ușura munca. Uneori aliații noștri nu sunt doar mașinile, sunt și oamenii din jurul nostru, soții, iubiții, prietenii, frații. Pentru că spalatul rufelor, al vaselor, aspiratul, aruncatul gunoiului și alte sarcini domestice nu-s numai pentru femei. S-au dus vremurile alea când femeia trebuia să le facă pe toate. Pentru a le arăta aprecierea noastră super-femeilor din jurul nostru, Ariel a lansat aplicația pe care v-am prezentat-o acum ceva vreme, aplicație prin care peste 4000 de utilizatori au nominalizat câte o persoană de sex feminin.

Pe 9 octombrie a avut loc la București conferința Ariel, la care eu n-am putut să merg (din motive de zi de naștere), în care Irina Schrotter, Vintilă Mihăilescu, Dragoș Bucur și Monica Neațu au participat la o dezbatere moderată de Cătălin Ștefănescu. Concluzia la care au ajuns acești invitați de marcă e că super-femeia reprezintă o nouă realitate feminină și o nouă provocare socială. Dați play și urmăriți filmulețul de mai jos. Mie mi-a plăcut în mod deosebit ce spune un scriitor: “Super-femeia e cea care merită să îi spui mulțumesc“.

Eu doar mă bucur că trăiesc în vremurile astea și am o grămadă de mașinării și gadget-uri care îmi pot ușura munca.

Și nu uitați:

“Ariel este un detergent inovator care livrează rezultate impecabile, de fiecare dată. Cu tehnologia de penetrare a tuturor straturilor de fibră textilă, Ariel dizolvă și cele mai puternice pete. Dacă vrei să afli și alte secrete care le ajută pe super-femei să facă față provocărilor unei zile pline, intră pe pagina de Facebook Ariel România.”