Ce filme am mai văzut

Avântul pe care l-am avut la începutul anului în vizionarea filmelor s-a oprit brusc odată cu venirea verii. Dacă până în iunie văzusem peste 50 de filme, de atunci și până de ziua mea am văzut doar 5. 5 în 3 luni și-un pic. Asta nu înseamnă că watchlist-ul de pe IMDB nu s-a îmbogățit cu o grămadă de titluri. Totuși, n-am avut răbdarea și nici timpul să mă uit la un film de la cap la coadă. Am așteptat Now You See Me cu sufletul la gură, cu un interes pe care l-am pierdut pentru că n-am mers la cinema. Acasă am văzut jumătate din el, am adormit și nu l-am mai continuat. În schimb, am băgat seriale la greu. V-am povestit despre ele aici. Și pentru că vine frigul, pofta de filme s-a reactivat cumva, așa că să vă povestesc despre cele despre care nu v-am spus la timpul potrivit.

Pearl Harbour

2013 e anul în care am văzut eu prima oară Pearl Harbour. Am avut atâtea ocazii la dispoziție și totuși n-am fost curioasă. Război, dramă, istorie, Ben Afleck… na, nu erau niște motive foarte puternice să-mi doresc să îl văd. Până într-o zi când m-a lovit curiozitatea. Și mi-a plăcut, așa dramă de război cum e. Mi-a plăcut și de Ben și de Josh, mai puțin de Kate Beckisale. Nu știu dacă mi se trage de la filmul ăsta, da’ chiar încep să dezvolt o respingere față de ea.

Man of Steel

N-aș fi ratat filmul ăsta pentru nimic în lume. La oferta bogată de supereroi de anul ăsta, Superman era un bonus. Totuși am ieșit din sala de cinema puțin cam bulversată de atâtea explozii. Daca în prima jumătate a filmului nu se întâmplă mare lucru, în a doua se întâmplă tot. Mai mult decât tot. Mi-a plăcut de Henry Cavill iar povestea lui despre cum l-a cunoscut pe Russel Crowe e minunată. Urmează partea a doua, dar n-o mai aștept cu aceeași nerabdare.

The Heat

Nimic nou pentru Sandra Bullock. Adică e un rol asemănător cu cel din Miss Congeniality și alte filme în care a fost polițistă. Totuși amuzantă, iar alături de Melissa McCarthy, chiar face din filmul ăsta o comedie bună. Bullock e agent special FBI, iar McCarthy o polițistă de cartier în fața căreia nu mișcă nimeni. Bullock e extraordinară în ceea ce face, dar puțin cam insuportabilă. Motiv pentru care n-are nici un prieten, viața ei socială fiind înlocuită de muncă, muncă și iar muncă. Un caz le aduce pe cele două împreună și după ce-ncearcă fiecare să scape de cealaltă, până la urmă ajung să lucreze împreună la rezolvarea unei crime. Numai bun pentru o vineri seara.

Epic

Uneori am nevoie de un film frumos. De ceva liniștitor, fără drame, fără chinuri sufletești pe care mi le transmit personajele. Alteori mintea îmi e prea obosită și vreau doar să mă bucur de imagini. Așa a fost în ziua de după petrecerea burlăciței când tot ce-mi doream era să zac în pat și să nu îmi mișc nici măcar ochii. Am ales Epic pentru că părea o alegere bună. Din punct de vedere vizual, da, e cumva epic, dar din punct de vedere al poveștii, parcă prea pentru copii, deloc asemănător cu alte animații. Același clișeu al adolescentei străine de tatăl său care o neglijează din pricina muncii, același clișeu al omului de știință care spune că a descoperit ceva și nu-l crede nimeni și-aceeași poveste a luptei dintre bine și rău. Clar pentru copii.

Gravity

Dintre tote opțiunile pe care le aveam la dispoziție, am ales să vedem Gravity de ziua mea. Îmi place Sandra Bullock și parcă am văzut-o în prea multe comedii romantice. Voiam s-o văd și în această dramă pentru care s-ar putea să fie nominalizată la Oscar. Și după ce-am citit ce-a spus James Cameron despre ea, am înțeles mai bine de ce:  Gravity este un film cu doi actori, dar al doilea, George Clooney e doar temporar. Toată acțiunea și dialogul ramân în sarcina Sandrei și face o treabă destul de bună. Film recomandat pasionaților de SF-uri, de povești din spațiu, dar, de ce nu, și celor care vor să vadă pământul din alt unghi.

Acum că am pornit seria filmelor, sper să am cu ce să mă prezint săptămâna viitoare.