Fetiţa de la magazinul de rochii de mireasă

Joi seara m-am dus să-mi probez din nou rochia aproape gata. După o serie de emoţii si puţini nervişori, m-am liniştit văzând-o aici şi ştiind că nu se mai întoarce la Bucureşti, deşi mai trebuie ajustată o idee. Când am ajuns am fost întâmpinată de fetele de la magazin şi de o altă mireasă. Dar şi de o fetiţa, care iniţial am crezut că e cu mireasa. Pentru că nu avusesem timp să scot bani de pe card în drum spre magazin, am zis că folosesc timpul de aşteptare pentru asta. Când m-am întors, fetele de la magazin şi fetiţa mă aşteptau. În timp ce mă dezbrăcam, fetiţa mi-a desfăcut cutia cu pantofi, i-a scos cu grijă şi mi i-a aşezat frumos să mă pot încălţa uşor.

După ce m-am îmbrăcat cu rochia, am rămas câteva minute singură cu ea. Avea în jur de 10 ani. Se uita la mine cu o admiraţie pe care n-am surprins-o decât câteva secunde pentru că eram prea absorbită de imaginea mea din oglindă. Era numai zâmbete şi avea o sclipire în ochi pe care n-am înţeles-o decât acasă. Să ai vârsta ei şi să fii oricând în prezenţa atâtor prinţese, să ai în jurul tău atâtea rochii frumoase, ca în poveşti… ah, cred că e visul oricărei fetiţe. Nu contenea cu aranjatul voalurilor rochiei mele. La un moment dat m-am aşezat pe canapeaua din cameră pentru a testa rochia şi din şezând. A pus încet mâna pe ea, a mângâiat-o puţin şi zâmbea întruna.

Acasă, când m-am gândit ce frumos trebuie să fie să ai o mamă care lucrează la un magazin de rochii de mireasă, să vezi zilnic, când ai chef, o prezentare de rochii şi să o alegi pe cea care-ţi place, mi-a părut puţin rău că nu i-am acordat fetiţei mai multă atenţie şi mai multă importanţă. Cred că s-ar fi simţit şi mai fericită. Şi spun asta pentru că îmi aduc aminte perfect când o mireasă pe care n-o cunoşteam m-a rugat să-i iau o frunză de pe rochie. Parcă mi-ar fi vorbit însăşi Zâna Zânelor şi eram roşie ca para focului de emoţie. Şi mă gândesc că poate şi fetiţa din magazinul de rochii de mireasă s-ar fi simţit la fel dacă aş fi fost mai atentă la ea.


sursa imagine