Am pierdut prea mult?

In urma reintroducerii blogului printre activitatile mele (dar sa nu ne entuziasmam prea tare, ca poate imi trece, viata e imprevizibila), am ajuns la doua concluzii:

1. Am ramas in urma rau de tot. Nu mai am nici cea mai vaga idee despre ce s-a intamplat pe scena blogurilor din Romania, care dintre vechii mei prieteni bloggeri inca mai scriu, cine a mai aparut, cum stam cu idolii blogosferei. Nu ca n-as putea scana si verifica si obtine toate aceste informatii, da’ in afara de prima intrebare… nu prea cred ca sunt cu adevarat curioasa sa aflu.

Si cand spun ca am ramas in urma ma refer mai ales la partea tehnica. Cand l-am intrebat ieri dimineata pe Sotz daca mi-a citit blogul, a spus ca da si ca: “vaaaai, ce mic ti-e scrisul! M-am cam chinuit sa citesc”. De unde am dedus ca se poarta fonturile mai mari, o spatiere mai aerisita, ceea ce blogul meu demodat nu mai ofera. Si m-am pus pe cautat teme. Aualeeeeeeuuuuuu!!! Dupa trei-patru site-uri care ofera teme de WordPress am inchis totul si am rezolvat problema cu un foarte romanesc: “las’ ca merge si asa”. Atatea variante, atatea optiuni! Eu sunt balanta, doua lucruri din care trebuie sa aleg imi dau dureri de cap. Ce-am vazut ieri pe site-urile de teme de WordPress mi-a facut capul sa vajaie si am decis impreuna cu voluntarul meu ca vom imbunatati tema asta atat cat se poate si Pa! La revedere! (ca poate imi trece si ne strofocam degeaba).

2. Simt cum usor, usor ma intorc la mine. Introspectia si reflectia sunt practici care se intampla cand citesc si ma identific cu un personaj sau ma pun intr-o situatie care apare prin carti. In 90% din cazuri descopar lucruri care nu-mi plac la mine, ma simt certata sau ma fac sa ma simt inferioara altora. Acum, scriind asta, imi dau seama ca e nociv. Aseara, inainte de culcare, gandidu-ma la blog si la ce as mai putea sa scriu mi-am dat seama ca e prima data cand chiar ma gandesc la mine cu drag, cand simt scrisul din nou asa cum l-am simtit intotdeauna: TERAPEUTIC. Scrisul pe blog m-a vindecat intotdeauna de orice durere. Gandesc de o suta de ori mai bine in scris cand toate sentimentele imi curg prin degete. Si n-am simtit cum starea asta s-a strecurat afara din viata mea, cum nu i-am simtit lipsa, cum n-am stiut ca am pierdut-o. Voi incerca sa nu mai uit si poate ma voi gandi a doua oara daca sa mai pun blogul in cui sau sa continui sa scriu.

Si, apropos de asta, cand scriam postul de data trecuta, Ada misuna pe langa mine si am indemnat-o sa-si gaseasca ceva de facut ca am un pic de treaba. Si si-a gasit, apoi a venit iar. Si m-a intrebat daca mai am.
– Cand ma pun sa scriu, nu ma mai opresc.
– Niciodata???!!!
– :)) Ba da, la un moment dat. Acus.

Deci? Ce am pierdut? In afara de bucata asta din mine?