Prieteniile născute de Internet

Numai ca pe un părinte nu am privit internetul până acum, dar după ce-am formulat titlul ăsta, parcă tot mai mult mă conving că i se potrivește acest statut. Adică gândiți-vă: când vreți să știți ceva, nu întrebați pe net? Cine vă învață chestii de așa nu, așa da? Cine vă dă sfaturi împotriva acneei, cine vă oblojește rănile după o despărțire, cine vă cuplează când vă căutați un partener, cine vă ține de urât când n-aveți cu cine să ieșiți, cine, cine, cine? Ok, poate bat un pic câmpii și iau prea literal denumirea acestui articol, dar… sigur vedeți și voi un pic de asemănare aici, nu? Un pic? Un piculeț?

Lăsând gluma la o parte, revin la titlu într-o notă mai serioasă. Aseară am primit un telefon care pe lângă faptul că m-a bucurat enorm prin vestea pe care am primit-o, mi-a umplut sufletul de bucurie și prin propoziția care mi-a introdus vestea: „am vrut să fii prima din blogosferă care află”. Mi-am tot repetat asta în minte și recunosc că m-am simțit și încă mă simt specială. Specială pentru că Dojo m-a ales pe mine să mă anunțe asta (o las pe ea să vă spună). E un eveniment important pe care îl împarți cu familia, cu prietenii apropiați și apoi cu prietenii apropiați de pe internet. Pentru că noi ăștia de trăim în văzul lumii, cu viețile expuse înaintea ochilor tuturor, împărtășim vești de-astea cu toată lumea. La fel am făcut și eu când a murit tatăl meu, prima persoană din blogosferă pe care am anunțat-o a fost Nebuloasa, când am fost cerută de soție a fost Alina. Pentru că blogurile astea au legat prietenii suficient de rezistente și de reale încât să fim alături unii de alții și la bine și la greu. Am mai scris și cu alte ocazii că lângă acesti oameni ale căror rânduri le citesc aproape zilnic am trecut prin lacrimi și prin râsete în hohote, că îmbrățișările au fost sincere și din suflet. Și a lor pentru mine și a mea pentru ei.

În 6 ani de zile s-au strâns povești cât pentru a umple o carte, momente minunate sau mai puțin plăcute, dar sincere. Vorbeam cu cineva care spunea despre relațiile dintre bloggeri ca sunt superficiale, de ochii lumii. „Așa s-ar părea și da, ne vorbim pe la spate, ne bârfim și ne certăm. După care ne împăcăm. Dar fac pariu cu tine că dacă unul dintre noi ar avea nevoie de ajutor, și i l-ar cere unui prieten blogger, ajutorul ar veni negreșit.” Și sunt 100% convinsă de asta.

V-am vorbit despre toate astea pentru că Avon m-a provocat să povestesc o întâmplare în urma căreia am legat o prietenie online. N-aș putea spune că a fost vorba de-o întâmplare anume pentru că la baza prieteniilor au fost mai întâi textele și-apoi întâlnirile. Apoi conexiunea și apoi apropierea. Știu că nu numai mie mi se întâmplă să leg prietenii de-astea, prin intermediul blogului, așa că vă provoc și eu să-mi povestiți despre prieteniile voastre online. Iar dacă sunteți din București, puteți câștiga o invitație la Digital Divas, unde îi veți putea întâlni pe Andreea Esca, Oana Pellea, Cristian Lupșa sau Cornel Ilie (de la trupa Vunk) și unde se va acorda premiul pentru Best Woman Blogger, categorie la care sunt mândră să fiu nominalizată și eu.

Deci doamnelor aștept poveștile voastre.

PS. Aruncați un ochi si pe avonconnects.com.ro. s-ar putea să gășiți pe-acolo un răspuns la vreo întrebare.