Un picuț și despre nuntă

OK, recunosc, mă folosesc de nuntă numai pentru că nu am avut inspirație să scriu despre nici unul din draft-urile din admin sau de pe mail sau de pe telefon. Pur și simplu când n-ai inspirație, poți avea sub nas cele mai tari subiecte, nu iese și gata.

Așa că cel mai potrivit mi s-a părut să vă povestesc nițeluș despre nunta care va să fie în septembrie, anul curent.  Deci ați putea spune că am destul timp până atunci, nu? Da, așa zic și eu din octombrie încoace, numai că am avut un vis care m-a cam pus pe jar și iacă încep să mă strofoc. Stadiul în care suntem acuma e următorul: avem dată, avem sală, avem nași, avem fotograf, avem video, am freză și cam atât. Ce n-avem? Păi numai din ce îmi vine acum în cap fără o listă de pe care să tai: n-avem biserică, n-avem băutură (că n-am luat meniul cu băutura), n-avem prăjituri, n-avem muzică (DJ), n-avem decorațiuni, n-avem flori, n-avem invitații, n-avem verighete, n-am rochie, n-are costum. Lista asta e mai lungă și începe să mă sperie. Cred că până la visul ăsta nici n-am realizat că anul ăsta CHIAR MĂ MĂRIT, oricât am fi vorbit despre nuntă și oricâti nervișori mi-am făcut deja.

Tot zic „laaasăăă, pâna’n septembrie mai e vreme…” doar că e deja martie și timpul nu așteaptă după nimeni, iar cei mai buni DJ, cei mai buni decoratori și cele mai frumoase rochii se dau. Și eu va trebui să ma mulțumesc cu ce găsesc și nu vreau asta pentru nunta mea. Și mă suspectez că mă voi transforma într-o Bridezilla și voi ajunge să nu mă mai bucur de nimic. Că mă cunosc. Am deja destule sechele care mă împiedică să mă bucur, așa că aș face bine să mă adun și să-mi organizez o nuntă după chipul și asemănarea noastră.

Ce picanterii să vă mai spun? Păi n-o să facem cununia civilă în aceeași zi cu cea religioasă și cu petrecerea pentru că eu nu rezist atâta și nu vreau să-mi bat joc de nuntă. Nu punem mare preț pe implicarea statului, așa că o să fie într-o zi a săptămânii, probabil cu o săptămână înainte să ne luăm în fața Domnului, și o masă restrânsă după. Și atât.
O  să am bijuterii și pantofi roșii, iar rochia aș vrea să fie în genul rochiilor grecești. Cam așa ca astea:

rochie-de-mireasa-simpla


Dar nu-i bătut în cuie, că nu știu cât de bine îmi șade în alt gen de rochii așa că mă pronunț după ce probez măcar una.

N-o să avem formație la nuntă, doar DJ pentru că nu suntem amatori de muzică populară și nici de soliști care să interpreteze piese celebre. Preferăm muzică de dans care să ridice oamenii de pe scaune.

Cam atât pentru un prim post dedicat nunții. Mai revin cu subiectul că momentul se apropie îcetișor.S