Scrisoare din Palma de Mallorca

Pentru că mi s-a făcut dor de o scrisoare (să nu mai zic de dorul de ducă), am trimis niște remindere celor care mi-au promis că-mi vor scrie. Flavia a răspuns prompt și mi-a povestit cum e viața ei pe o insulă, Majorca, acolo unde oamenii nu merg să locuiască, ci să se relaxeze. Palma de Mallorca principalul oras de pe insula si e frumos așa cum reiese din scrisoarea ei, dar pozele il fac irezistibil. Adun idei pentru vacanțe de vară (chiar dacă nu pentru cea de anul ăsta) și insula asta tocmai a intrat în top.

Bună. Mă numesc Flavia și de când mă știu mi-am dorit să trăiesc într-un loc unde lumea își petrece vacanțele… Așa că mă numesc Flavia și locuiesc în Palma de Mallorca. Locuiesc aici de 5 ani și nu îmi pare rău de decizia pe care am luat-o.


Când am coborât din avion, primele lucruri care m-au impresionat au fost, evident, palmierii și faptul că era sfârșitul lui noiembrie și aici totul era verde. Aici fiind o climă mediteraneeană, vara e minunat, dar iarna, chiar dacă temperatura nu prea scade sub 5 grade, senzația termică e de -10 grade din cauza umidității.

Sunt foarte multe locuri de vizitat aici pe insula: Catedrala La Seu, Castelul Bellver, Peștera Dracului, foarte multe plaje și mici golfuri.

Catedrala La Seu

Castelul Bellver

Din păcate, eu am venit aici ca să lucrez și nu îmi prea rămâne foarte mult timp pentru a explora insula. Cand m-am decis să plec din Romania am facut-o cu gândul de a  mă întoarce într-o zi înapoi. Nu puteam să îmi imaginez viața departe de țara mea și de familia mea. Pentru mine, Timișoara era orașul meu și casa părinților mei, locul pe care îl numeam “acasă”. Acum locuiesc cu prietenul meu și pisicuța noastră (cea mai frumoasă din lume) și pentru mine, acum aici e casa mea. Sincer, mi-a fost mai ușor să mă acomodez decât credeam. Aici am cunoscut dragostea, liniștea sufletească și stabilitatea economică. Oamenii de aici sunt foarte primitori și amabili, dar bineînțeles, mai există și exceptii.

Mâncarea specifică “mallorquina” pe mine nu mă încântă, dar “pa amb oli” (pâine și ulei în dialectul malloquin) aș putea să mănânc la orice oră. E foarte simplu de făcut, dar în același timp foarte gustoasă. Ai nevoie doar  de pâine neagră, ulei de măsline, sare, o roșie zemoasă și jamon serano (șuncă).

Comunitatea românească e numeroasă aici pe insulă și există și un magazin românesc, așa că mă simt ca acasă de fiecare dată când vin prietenii mei și pregătim specialități românești. Familia mea vine în fiecare an în vizită și sunt îndrăgostiți de frumusețiile insulei. Cea mai mare dorință a mea ar fi ca și familia mea să se poată stabili aici să îi am aproape.

La final, aș vrea să vă recomand din tot sufletul sa vizitați Mallorca. Pentru mine s-a dovedit a fi un loc ideal pentru a-l numi “acasă”.

Mulțumesc, Flavia pentru scrisoare. Abia aștept să văd Palma de Mallorca. 🙂