„Coțohârlele de la lucru”

Musai să pun un disclaimer la postul ăsta, ca să nu avansați cu lectura și să credeți că vorbesc pe bune, da’ m-a amuzat așa tare cuvântul ăsta („coțohârlă”) găsit pe blogul lui Anne-Marie (comentariul Andreei) încât am decis că-l fac titlu de postare. Deci nu, colegele mele nu sunt coțohârle, da’ cu siguranță colegele altcuiva sunt. Iar în acest articol vă vor vorbi despre cât de fain e să lucrezi cu oameni care sunt pe aceeași lungime de undă cu tine, cu femei care nu bârfesc, care nu critică și nu se uită la tine cu superioritate.

Aș putea spune că-s o norocoasă în ceea ce privește oamenii cu care am lucrat de-a lungul timpului. Atât șefii cât și colegii. Ok, cu o singură excepție când am avut un meci destul de urât cu o colegă, s-a lăsat cu certuri, lacrimi și o concediere (a ei) și cu tensiuni neplăcute între toți colegii. Dar povestea s-a încheiat de câțiva ani buni, a trecut multă apă pe Bega de-atunci. În rest… toate bune și frumoase peste tot pe unde am lucrat (un exemplu), iar acum aș putea spune că sunt în cel mai bun loc în care aș putea fi din punct de vedere profesional.

Dacă ne urmăriți pagina de Facebook, probabil photoshooting-urile cu colegii, albumele din team-building-uri și pozele cu vrafurile de ciocolată nu vă sunt străine. Suntem o echipă de 11 oameni foarte diferiți și, în același timp, tare asemănători, care funcționăm perfect împreună. Suntem 5 fete și 6 băieți, n-avem decât un singur șef și lucrăm în echipe.

Dar pentru că din titlu reieșea cumva că vă voi vorbi despre colegele mele (care nu sunt coțohârle), să vă vorbesc. Prima și singura fată din echipă a fost Cori, web designer, cu care am mai lucrat și la fostul job. As a matter of fact, ei trebuie să îi mulțumesc pentru prezența mea în echipă, că dacă nu-mi spunea ea că șeful ei caută pe cineva pentru SEO, eu n-aș fi făcut azi parte din echipa asta. Tot ei trebuie să-i mulțumesc și pentru vacanța în Lefkada, că de la ea am auzit și tot ea mi-a spus pe unde să mă duc și ce să văd. Împart cu ea pasiunea pentru călătorii și citit și, de fiecare dată când mergem în excursii, și patul 😛

A doua în firmă am fost eu, cum ziceam, da’ de mine nu vă vorbesc că despre mine citiți zilnic 😛

După mine a venit Ana. Și Ana a lucrat la Inform Media de unde am plecat eu și Cori, dar aceea fiind o firmă mai mare nu ne-am prea intersectat, deci de împrietenit ne-am împrietenit aici. Din păcate, cu Ana împart sentimente asemănătoare de tristețe, neputință și indignare împotriva sorții. Cu toate astea și o tachinare reciprocă delicioasă pentru colegi. Uneori, astă-vară mai împărțeam și drumul pe jos până la lucru.

A patra fată din echipă e Anca, pe care poate o citiți sau o știți din blogosferă. Ea a venit în firmă când departamentul de SEO, adică doar eu până la momentul respectiv, trebuia să se mărească datorită unui număr prea mare de proiecte, căruia nu îi puteam face față singură. Deși ne cunoșteam de dinainte, aveam cumva emoții pentru că nu interacționaseram prea mult în afară de câteva discuții de pe la blogmeet-uri sau în comentarii de pe blog. Însă s-a dovedit că avem chestii în comun prin tot noianul de chestii care îi plac uneia și cealaltă nu poate înțelege de ce. Aș îndrăzni să spun chiar că am devenit prietene și mă bucură de fiecare dată când am impresia că sentimentul e reciproc 😛

Când se vehicula prin birou că mai avem nevoie de cineva pentru SEO, aproape că l-am implorat pe șeful nostru să ne angajeze un băiat. Nu vă gândiți la prostii, da’ tocmai veniserăm dintr-un team building în care relațiile numai ce se sudaseră și mai bine și ultimul lucru de care aveam nevoie era o fată care să strice meciurile. :)) S-au dat anunțuri pe ejobs, pe best jobs, pe my job, lumea a început să depună CV-uri și numărul creștea văzând cu ochii. Până când într-o seară, Oana îmi trimite mesaj pe Facebook că a rămas fără job și dacă nu cumva mai angajăm. Vorbesc cu Anca, ne punem de acord că Oana s-ar potrivi în echipa noastră și a doua zi pledăm cauza ei în fața șefului, care o cheamă la interviu. Și așa se face că din noiembrie anul trecut și Oana e colega noastră și ne place de ea.  E tot în departamentul de SEO, sheriffă de proiect deja. Deh, avem o grămadă de lucru.

Ce pot să mai adaug? Îmi place echipa cu care lucrez și așa vă doresc și vouă. Da’ totuși, dacă aveți picanterii cu coțohârle… nu le țineți numai pentru voi 😛