Fără politică despre întâlnirea cu Emil Boc

Una dintre regulile acestui blog e că nu scriu despre politică. Sau cel puţin încerc să n-o fac. Din mai multe motive pe care dacă le înşir pierd timp şi spaţiu preţios, aşa că să rămânem la ideea că pe tomatacuscufita.com politica e un subiect tabu. Deci comentariile despre prestaţia dlui Emil Boc în funcţia de premier al României nu îşi au locul şi aş prefera să ne abţinem de la orice discuţie pe acest subiect. Vă mulţumesc.

În mailul de prezentare al programului, Alina ne spunea că joi dimineaţa, la ora 8, dl Emil Boc ne va aştepta la primărie. Unii pot spune: „Na, şi ce mare brânză?” Alţii pot spune: „Da’ de ce? Ce-au bloggerii atât de special încât primarul să-şi facă timp de ei, nu mai bine îşi vede de treaba lui?” Alţii pot spune: „Bravo, dom’ primar!”. Eu am ales să spun ultima chestie pentru că această întâlnire mi s-a părut un gest foarte tare. De obicei, primarul (orice primar) nu e uşor de abordat, mai ales in chestiuni de genul, cel puţin din câte citesc şi aud eu de prin ziarele online (pe care le citesc rar înspre deloc). Aşa că, să-şi făcă timp, chiar şi o oră, să stea la masă cu nişte turişti (la urma urmei asta eram), care mai apoi îi pot promova oraşul, eu zic că nu-i lucru mic. Mai mult de-atât, mi-a plăcut peste măsură de mult faptul că dl Emil Boc e prezent pe Social Media. Are cont de Twitter şi pagina de Facebook, pe care şi le administrează singur. Pe drumul spre Cluj primisem follow de la dumnealui şi mă gândeam că sigur e cineva din staff-ul lui, care încearcă să facă impresie şi să ne bage puţin în seamă, să ne simţim şi noi speciali. Spre seara, când am dat un twitt în care spuneam că aştept întâlnirea de a doua zi cu nerăbdare şi cu curiozitate, dl Emil Boc ne-a răspuns, la ora 23 şi ceva, tuturor celor care dădusem twitt-uri pentru el, că ne aşteaptă a doua zi. Mie, sincer, mi-a plăcut asta atât de mult, încat uite, o scriu şi pe blog, să afle cât mai multă lume cât de cool e dl. Boc.

Şi-a venit ziua întâlnirii.

În momentul în care a intrat in sală, a trecut pe la fiecare, a dat mâna cu noi, ne-a urat fiecăruia „Bine aţi venit!” şi s-a aşezat la locul lui. Imediat şi-a scos tableta şi iPhone-ul şi a început discuţia nu despre politică, nu despre Cluj, ci despre ceea ce ne era tuturor cât de cât familiar: tehnologia. Mai exact, ne-a întrebat una alta despre iPhone 5, ne-a spus despre supărătoarea problemă a încărcătoarelor de care are nevoie. Apoi am vorbit despre Cluj. Despre mândria de a avea în oraş atâtea branduri naţionale, despre proiectele viitoare, despre finala în care a intrat Clujul pentru Capitala Europeană a Tineretului şi despre „U” Cluj. Cu ocazia asta, am auzit a doua oară (prima oară auzisem cu o seară înainte de la Nebuloasa), că nu CFR Cluj e mândria oraşului, mai ales că are atâtea titluri, ci „U” Cluj. N-am ştiut asta şi m-a mirat. Dar, dacă mă gândesc la ce înseamnă Poli pentru Timişoara, cred că la fel de împărţiţi am fi şi noi, timişorenii vis-a-vis de o altă echipă de fotbal a oraşului. Moving on… dar întorcându-ne totuşi la Capitala Europeană a Tineretului, Clujul are nevoie de susţinerea cât mai multora dintre noi. Concurează împotriva unui oraş din Rusia, a unuia din Bulgaria şi a unuia din Lituania. Ştiu că o să vi se pară ciudat, la fel de ciudat că şi nouă sau celor de la Primărie, dar se pare că unul dintre criteriile care va influenţa alegerea capitalei culturale în 2015 sunt like-urile şi share-urile primite pe Facebook. Cu alte cuvinte, au nevoie de cât mai multe like-uri la pagina lor oficială. Aşadar, să susţinem Clujul în competiţia pentru Capitala Culturală a Tineretului.

Întâlnirea s-a încheiat cu un schimb de tricouri, că tot vorbeam despre fotbal şi cu o scurtă socializare cu dl. Boc. Evident că n-am ratat ocazia şi ne-am fotografiat cu dânsul.

 

Dle Boc, din partea mea aveţi tot respectul şi sper ca oraşul Cluj să înflorească şi mai mult sub administrarea dvs. Desigur, nu pot să nu-mi doresc ca Timişoara să vă depăsească 🙂

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu spijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsori principali: FarmecNapolactUrsusJolidonElectrogrupArobsLiliacGimmyLumea lumânărilorPartener media: 24 FUN ClujParteneri: Hotel AthosBistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor