Îmi caut pantofi de mers

Oricât de amuzant sună asta, că doar menirea intrinsecă a pantofilor e să ajute la mers, eu am nevoie de pantofi care să-mi protejeze piciorușele când o să uit să mă mai opresc. Că nu-s Johnny Walker să tot keep  walking on and on. Mă așteaptă 10 zile de hălăduit prin Paris și mă  gândesc cu groază la cât de torturate îmi vor fi picioarele, la durerea înțepătoare care se va fixa în oasele mele obosite, la acele pe care le voi simți în mușchii gambelor și la incapabilitatea de a sta în picioare la sfârșitul unei zile.

Am încercat cu tot felul de creme pentru durerea de după, n-a mers. După care am ajuns la concluzia că picioarele mele plâng cu lacrimi de crocodil din cauza pantofilor nepotriviți pe care îi port când umblu. Vara, de obicei sunt sandale sau pantofi deschiși, să nu-mi transpire tălpile. De fiecare dată, nepotriviți. Nu mă pot încălța în adidași confortabili nici dacă mă bați. Simt că fac combustie spontană și plimbarea se transformă într-un coșmar. Am vorbit deja despre cât de „plăcut” e să umbli prin soare la vizitat de obiective turistice, cred că dacă mai eram încălțată și în adidași, urlam de nervi. De-asta am luat hotărârea ca vara să nu mai mergem la vizitat orașe toride.

Însă vacanța la Paris va fi în octombrie, deci o perioadă potrivită pentru încălțări închise. Așa că m-am pus eu și-am căutat pe net „walking shoes” să văd dacă nu cumva bat câmpii când zic că-mi trebuie așa ceva. S-a dovedit că-s zdravănă la cap și chiar există pantofi speciali de mers pe jos. (Știu că există pantofi speciali de sport – alergat, sală etc.) Am răsfoit câteva site-uri și toate recomandau că cea mai bună firmă care face așa ceva e New Balance. Evident, rapid m-am pus pe căutat să văd dacă îi pot găsi pe piața din România. Am găsit niște perechi (1 și 2) care să-mi placă și care să fie mărimea mea.

Nu-s foarte convinsă să-mi cumpăr una pentru că mă gândesc că aș putea să-mi cumpăr chiar din Franța, poate la un preț mai mic. În plus, nu știu dacă nu există altceva mai bun, dacă nu pot găsi în România la un preț decent (max 100 de euro sau sub). De-asta vă cer vouă ajutorul:

Aveți pantofi de genul ăsta, mă puteți ajuta cu sfaturi în problema asta?