Cum se machiază o ochelaristă

De câteva săptămâni sunt ar trebui sa fiu ochelaristă permanent. Zic ar trebui pentru că n-am fost decât în prima săptămână. Acuma am revenit la proastele obiceiuri de a-mi da ochelarii jos când plec de la lucru și de a-i pune înapoi când îmi iau laptopul în brațe. Asta trebuie să se schimbe și promit solemn că mă voi strădui să îi țin pe nas toată ziua.

Mi-am dat seama că în cadrul campaniei Activia, unul dintre subiecte a rămas neexploatat, așa că am remediat imediat situația. Deși am mai dat sfaturi de make-up cu altă ocazie, de data aceasta am cerut câteva trucuri pentru purtătoarele de ochelari.

Marian Tănase, make-up artistul care le-a machiat pe fetele calendarului Activia, a fost tare drăguț și mi-a trimis câteva rânduri pentru a le ajuta pe ochelariste să-și pună trăsăturile și mai bine în valoare. Iată ce mi-a scris:

„Pentru că există multe forme de față, ochi și ochelari, nu cred că exista reguli foarte clare care sas definească machiajul pentru purtatoarele de ochelari. La fel cum “regulile” din machiaj pot fi interpretate diferit și chiar “încălcate” atunci când vrem să ieșim din standarde globalizante și tindem spre ceva nou, revoluționar sau doar pentru a da un plus de unicitate personalitatii.

E greu de ghicit ce ochelari ar purta cineva și asta pt ca ochelarii reprezintă un accesoriu foarte personal, care poate fi ales fără să fie respectată vreo rigoare estetică impusă de specialiști.
Spun asta pentru că sunt ochelarist de mulți ani și, de fiecare dată cand trebuie să-mi schimb ochelarii, îmi cumpăr ramele care îmi plac mie și nu cele care îmi “stau bine” sau care sunt politically correct.

Totuși, fetele care poartă ochelari ar trebui să aibă în vedere câteva sfaturi care le vor ajuta să nu arate straniu, purtând două accesorii concurente, adică și ochelari și machiaj.

Este de preferat să vă alegeți machiajul în funcție de grosimea ramei ochelarilor și de tipul lentilelor corectoare pe care le purtați, astfel:

– dacă aveți niște rame groase ar fi bine (dar nu obligatoriu) să nu foloșiți multe culori, pentru că veți petrece ceva timp cu aplicarea lor și veți avea surpriza că nu se vor vedea.

– în schimb, puteți opta pt un contur fin la baza genelor cu creion și/sau fard, atât pe pleoapa superioară cât și pe cea inferioară, indiferent de forma ochilor sau poziționarea lor

– dacă aveti o pleoapă superioară generoasă, puteți opta fie pentru un fard mat de contur (maro, gri, kaki sau chiar negru-pentru cele care vor un look mai dramatic), fie pentru un fard irizant (satinat sau sidefat) care va da transparenta și un luciu natural pleoapelor.

– daca abordați un look mai fresh, puteți aplica doar o tușă fină de fard în contrast cu culoarea ochilor (pentru cele cu ochi de culoare deschisă) și apoi mascara pentru a contura ambele pleoape.

– este de preferat să folosiți un clește pentru curbarea genelor înainte de mascara pentru a evita lipirea genelor de lentile; dacă nu aveți clește, aplicați mascara chiar la baza genelor pentru a le curba în mod natural.

– pentru acelea dintre voi care aveți o arcada generoasă (adică distanța dintre pliul natural și spranceana) puteți aplica un fard deschis pe pleoapa superioară și apoi să evidențiați pliul natural cu o culoare mai închisă pentru a da un plus de adâncime privirii.

– dacă lentilele sunt pentru miopie, puteți contura mai intens ambele pleoape sau doar pleoapa superioară pentru a contracara micșorarea ochilor, fie că folosiți creion, fard sau chiar tuș.

– pentru hipermetropie conturul trebuie să fie mai subțire sau puteți aplica creion khol pe conjunctivă, pentru a micșora puțin ochii.

Regula de aur este sa fiți voi inșiva, să vă iubiți și să purtați cu bucurie orice tip de machiaj sau rame de ochelari care vă fac să vă simțiți bine, exact așa cum sunteți, indiferent de trend-uri, rigori sau sfaturi!”

8 Comments

 • Monica

  Dilema mea este cum reușesc fetele care poartă ochelari să/și machieze ochii (mai ales cele cu miopie destul de mare). Eu cred că o ramă bine aleasă suplinește machiajul ochilor, în acest caz, și accentul se pune pe obraji și buze.

 • Simone

  Aveam un coleg in liceu care era tare contrariat de ce ma machiez atata vreme cat port ochelari, i se parea timp irosit. Port ochelari din clasa a IIa, adica de aproape 20 de ani (Doamne, cum suna asta!) si m-am machiat intotdeauna. E un pic mai frustrant pentru ca este atat de evident, insa folosesc mereu creion negru si rimel. Si chiar se vede :)!

 • Oana

  Ce la fix. Ochelarista din mine s-a trezit cu chef de make-up azi si ma laud ca am folosit mai mult decat 3 produse – “norma” mea.

 • Dana

  Conturul ochilor si fardul de pleoape se remarca prin ochelari, am testat asta. Desi mult mai clar se vede un blush sau un ruj. Cum blush si ruj nu folosesc aproape niciodata, ma rezum la conturul genelor (de regula cu fard). Si, pana la urma, ochelarista sau nu, tot iti mai scoti ochelarii la munca… Eu, chiar si pe strada. Uneori.

 • Ana Q.

  Cand purtam ochelari, adica pana acum 4 ani, era un chin sa ma machiez si parca niciun tip de machiaj nu ma avantaja. Acum insa ca am cam scapat de ei nu imi mai place sa ma machiez 😀
  women!

 • CristinaMM

  cand am ajuns la faza in care nu mai vedeam numerele autobuzelor (cine sta in bucuresti stie ca sunt scrise mareeeee), mi-am pus ochelari si am renuntat la machiat, si cum ii port continuu fiindca altfel ma impiedic, lovesc de ce intalnesc in cale…machiajul consta in ruj si rimel, si asta destul de rar…

 • Mircea

  Acelasi obicei si la mine..ajung la birou si imi pun ochelarii la ochi, cand ma pregatesc sa plec de la birou colegii isi dau seama pentru ca primul lucru pe care il fac este sa imi pun ochelarii in toc.. la locul lor :))

  Bine de fapt, locul lor este la ochi… dar na…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge