Un bilet, vă rog. Sunt singură.

Nu știu cât de des merg fetele singure la film, nu știu cum arată asta din afară și nici nu știu cât de des o fac. Știu însă cum am trăit eu experiența. Pentru că fiind prima și singura dată când am fost singură la film, da, e o experiență și asta.

Îmi doream tare mult să văd Spiderman la cinema. 3D, Andrew Garfield, supererou… na, câteva motive întemeiate. Am întrebat în stânga, în dreapta, nimeni nu era curios sau îl văzuse deja… OK, mersul la film nu e o ocazie de socializare. Nu vorbești în timpul filmului, nu schimbi impresii, nu râzi, pur și simplu te uiți la film. Nu-i musai să te duci neapărat însoțit. Nu mi-a trebuit mult până să mă hotărăsc să mă duc singură. Aș fi o ipocrită, însă,  să spun că a fost ceva obișnuit. De când am plecat de-acasă, ma simțeam cumva stingheră. Când am ajuns la casă și i-am spus domnișoarei ce citiți în titlu, mă gândeam la tot felul de lucruri. Uneori, nu-mi prea pasă mie de cum mă judecă lumea, da’ de data asta aș fi fost tare curioasă să aflu la ce se gândea. Pentru că, în general, fetele nu merg singure la film. Așa că îmi treceau prin cap tot felul de ipoteze cu gândurile ei. Bineînțeles, putea să i se rupă și să nu-i pese absolut deloc ce caut eu la film singură (și probabil asta a și fost).

Nu știu de ce am subliniat că sunt singură – era oarecum evident din cerința unui singur bilet, nu era nevoie să „pleonasmez”. O fi fost nevoia de a auzi cum sună, de a înlătura orice dubiu, de a mă obișnui cu ideea? Cred că în afară de mine, chiar nu-i păsa nimănui, da’ eram muncită bine de întrebări de-astea existențiale. Sunt tare curioasă dacă ați avut experiențe asemănătoare și dacă ați mers vreodată singure la film.

Normal că în timpul filmului nu mi-a păsat că-s neînsoțită și nesupravegheată, partea mai neplăcută a urmat când am ieșit la ora 23 și m-am dus în parcarea subterană să-mi recuperez mașina. Am văzut o grămadă de filme în care se întâmplau diverse treburi în parcări la închiderea programului, așa că până nu m-am văzut acasă, nu m-am liniștit. Dar că sunt paranoică v-am mai spus.

În concluzie: mi-a plăcut mult Spider Man. Chiar și văzut de una singură.