Și eu voi purta o torță Olympică

Am tot scris și-am tot șters. Și dup-aia iar am scris și iar am șters. Pentru că e greu să-ți dai seama cum să începi sau cum să te apuci de un text în care trebuie să scrii despre tine că ești mândru și onorat. Că prea sună a laudă, poate chiar și a surplus de patos când spui pe blog că ai fost ales să porți o torță pentru Jocurile Olimpice.

Nu, nu mă duc la Londra să-i văd pe sportivii români participanți la tenis de masă, canotaj, judo, ciclism, tenis, box, gimnastică, înot, tir, scrimă, polo, haltere, atletism, kaiak-canoe, lupte greco-romane, lupte libere. Deși mi-aș dori peste măsură să pot lua parte măcar la o probă în care evoluează ei. Nu-s o împătimită a sportului, nu știu toate numele gimnastelor, de tenismeni, halterofili, poloiști habar n-am. Și fie-mi cu iertare, dar asta nu mă va împiedica să-i susțin, să trăiesc alături de ei momente de glorie sau de înfrângere, să plâng când aud imnul (da, atât de ușor plâng). Să nu mă simt mândră că unii dintre sportivii noștri reprezintă undeva, cumva, țara asta atât de chinuită. Nu cred că va exista român pe planeta asta, fie el de aici, de acasă, sau de pe aiurea, care atunci când tricolorul nostru se va ridica pentru a însoți imnul țării, nu va fi mândru că e român. Îmi place să cred, și nu spun asta numai de dragul de a epata, că în fiecare dintre noi arde dragostea pentru țara noastră, chiar dacă o hulim, o înjurăm și o denigrăm de câte ori avem ocazia. Jocurile Olimpice vor fi un moment în care ne vom iubi țara, vom iubi România, pentru că la Londra niște oameni ne vor face mândri. N-am nici un dubiu în privința asta.

Sportivii români s-au dus la Londra atât pentru ei, pentru a-și valida meritele și eforturile depuse până la momentul ăsta, pentru a li se recunoaște valoarea, dar și pentru țară. Cineva le recunoaște deja meritele și-i susține de la început până la sfârșit. Câștigători și înfrânți, dar mai ales câștigători. Acest cineva e Renault România, sponsorul principal al Comitetului Olimpic și Sportiv Român la Jocurile Olimpice de la Londra.

Însa Renault nu premiază numai olimpicii medaliați în Anglia, ci și 100 de ambasadori ai valorilor olimpice. 100 de oameni ca mine și ca voi. Oameni obișnuiți care știu care-s valorile care te fac un campion: excelență, profesionalism, fair play. Oameni care le aplică în viața de zi cu zi și care aleg să își atingă țelurile asemeni olimpicilor, prin muncă, perseverență și corectitudine. Îi cunoașteți și voi? Sunteți unii dintre ei? Foarte bine. Renault premiază 100 dintre voi. Pe www.megane-olympic.ro vă puteți înscrie povestea și puteți deveni „Ambasadori ai valorilor olimpice”. Pe lângă că ați putea avea șansa de a vă întâlni cu toți campionii la Gala de premiere, puteți câștiga un city break la Londra. Până pe 12 august, înscrierile sunt deschise.

Și-acum să revenim puțin la titlu. Torța de care vă povestesc este de fapt o cheie. [Aș fi vrut să spun „o onoare”, dar, de fapt, onoarea e torța simbolică.] Cheia unui Renault Megane Olympic ce se va plimba prin țară de la București la Brașov, apoi la Timișoara, la Cluj, la Iași și se va întoarce la București.  Pentru a marca ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, Ștafeta Națională Renault și torța Megane Olympic au fost preluate azi de la sediul COSR de către Răzvan Baciu.

I-o va duce mai departe lui Vali Petcu la Brașov, care mi-o va aduce mie la Timișoara. Eu voi pleca la Cluj pentru a le-o înmâna Alinei Crâncău și lui Răzvan Dragoș. Ei vor duce Renault-ul la Iași, la Sorin Grumăzescu, căruia îi va reveni onoarea de a readuce mașina la reprezentanță.

Nu pot să spun decât că sunt profund onorată că mi s-a dat această ocazie simbolică de a susține cumva sportivii români la Jocurile Olimpice și că fac parte din această campanie extraordinară. Mulțumesc și HAI ROMÂNIA!!!

 

18 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge