Doi oameni extraodinari

În urmă cu ceva timp, am primit două mailuri despre al căror conținut am tot amânat să scriu. Însă azi, îi aduc pe blog, să-i cunoșteți, pe cei doi oameni despre care scrie în ele.

Dacă unul e poate mai cunoscut în blogosferă, pentru că-i blogger, al doilea are mari șanse să rămână un necunoscut, dacă nu îi promovăm povestea.

O să încep cu Dani, cunoscut pe bloguri, twitter și facebook ca Veve, Doipe2 sau Daniel Mitre. Pentru mine e Dani și am avut plăcerea să îl cunosc personal și să ne împrietenim. A fost primul care s-a oferit să mă ajute cu cazarea câinilor când am avut nevoie, a avut o inima mare de tot pentru a adopta cățelul ăsta, dar acum, ce urmează să facă în toamnă întrece orice faptă bună pe care a făcut-o el vreodată.

Pentru 60 de zile, Dani pleacă în Uganda pentru a-i ajuta pe cei de-acolo. Prin proiectul Roots of Education 4 Sustanable Development, implementat de asociația Millenium Center, Dani va face tot ce poate și ce știe pentru ca oamenii aceia să aibă o viață mai bună. Însă nu poate chiar singur. Are nevoie de noi, cei care înțelegem că ceea ce face el este o faptă frumoasă, bună, pentru oameni. Dani nu își permite financiar să întreprindă această aventură pe cont propriu. Așadar are nevoie de orice sprijin îi putem acorda. Dacă sunt printre voi oameni care vor să-l susțină, să-l ajute cu 10, 100, 1000 sau câți lei vor ei, această expediție poate fi și a voastră, prin el.

Contul lui bancar e: RO 88 INGB 0000 9999 0036 4629  Mitre Daniel Florin – ING Bank
Iar PayPal-ul: web.resort@yahoo.it
Mai multe detalii găsiți pe blogul lui.

Al doilea caz care mi-a ajuns în inbox e alt om demn de laudă și sprijin, pe numele lui Florin Georgescu și despre care au am mai scris aici, dar poate nu i-ați reținut numele. Mă bucur tare mult că Irina de la Romtelecom mi-a trimis linkurile către povestea lui. Florin și prietenul său, Alex Răcănel, au plecat pe 15 iulie către Londra. Până aici nimic deosebit. Până la Londra merg pe bicicletă. Parcă începe să fie interesant. Dacă vă mai spun și că Florin e nevăzător și va pedala 2000 de km până la Londra, nu-i așa că vă captează atenția? Da. Un nevăzător merge pe bicicletă și vă puteți convinge că își îndeplinește scopul, urmărindu-l fie pe site-ul oficial, fie pe pagina oficială de Facebook, fie pe contul de youtube al Romtelecom-ului. Cei care vor să-l încurajeze pe Florin pot înregistra un mesaj aici. Jos pălăria pentru un asemenea vis.

Nu-i așa că-s doi oameni deosebiți? Așa zic și eu.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge