Bonă pentru câinii mei

Mai am puțin sub 3 săptămâni până plec în concediu și mie nici că-mi pasă. Pe lângă faptul că nu știu ce-i cu mine de m-a părăsit entuziasmul pentru călătorii, m-au abandonat și toate abilitățile organizatorice. Știm doar destinația, nu știm unde stăm, cât ne costă, ce vedem, unde facem plajă, ce vrem să vedem, dar, cel mai important, nu știm ce facem cu câinii. :((

Așa că m-am hotărât să scriu despre asta pe blog, pe facebook și pe twitter, că poate mă puteți îndruma sau sfătui voi. Am 3 variante.

1.    Îi luăm cu noi

–    asta presupune o grămadă de chestii de rezolvat: implantare de cip-uri, pașapoarte, aprobări, vaccinuri. Apoi căutat cazare unde să ni se permită să mergem cu animale de companie. Unde mai pui că n-ai aceeași libertate cu 2 câini după tine, dintre care unul bătrân, încet și cu probleme cardiace. Grecia la 40 de grade nu-i pentru el.

2.    Îi lăsăm la cineva

–    cea mai potrivită persoană ar fi fost mătușa mea, care stă la sat, la casă cu curte, care are o experiență de peste 20 de ani de înghijit și doftorit câini și care iubește animalele. Singura problemă e că mai are 3 câinii și vreo 12 pisici, plus găini și câinii mei ar fi o povară mai mult. Să îi las la altcineva, am prea multe pretenții: să aibă experiență cu câinii, să îi țină acasă la el/ea, nu să mi-i lase acasă la mine și numai să vină să îi plimbe și să le dea de mâncare. Asta mi se pare inuman, să lași animalele 10 zile în casă fără contact cu oamenii. Mi-ar sta concediul în gât.

3.    Îi ducem la o pensiune de animale

–    ar fi soluția ideală, dacă n-ar fi doi și dacă nu m-ar costa atât. Recunosc că nu m-am informat prea mult, dar ultima dată când am verificat, cazarea pe o noapte pentru un câine costa 30-35 de lei. Adică 10 zile pentru 2 câini, undeva la 600 de ron. Adică vreo 100 și ceva de euro, luați din banii de concediu. 🙁

Ce vreau eu de la voi e fie să mă îndrumați către o pensiune de-asta mai ieftină sau care oferă servicii mai bune, fie să-mi propuneți alte variante. Că acuș nu mă mai duc în nici un concediu și rămân cu câinii acasă.

Vă mulțumesc anticipat. 🙂