De manuta catre o viata sanatoasa

Timp de 6 luni de zile am încercat, alături de alte 5 fete (Alina, Denisa, Nebu, Raluxa și Ruxa), să adunăm cât mai multe exemple de obiceiuri și practici pentru o viață mai sănatoasă. De la grija pentru alimentație și pentru mișcare, până la grija pentru minte și suflet, v-am îndemnat să vă depășiți zona de confort și să încercați cât mai multe lucruri care să vă făcă bine pe diverse planuri. V-am povestit cum a fost la zumba, la kick-boxing, la laster tag, mi-am deschis sufletul și v-am mărturisit (și eu și alte cititoare de ale mele) cum a fost la psiholog și cum nu e nici o rușine să ai grijă de mintea și sufletul tău, v-am povestit cum a fost la teatru și multe alte obiceiuri sănătoase pe care le găsiți în pagina dedicată și pe tagul Activia.

Sub umbrela Danone, campania „obiceiuri sănătoase” merge mai departe. Se va lansa un site dedicat, pe Twitter vom folosi tot #obiceiurisanatoase, însă pentru Activia începe o campanie nouă. O campanie care va avea 8 ambasadoare (Denisa, Mihaela, Nebu, Nina, Oana, Raluxa, Ruxa și eu), 3 antrenori, o platformă dedicată și un program de 14 zile pentru toate doamnele și domnișoarele care au nevoie de îndrumare și care pot beneficia de sfaturi profesioniste de la persoane avizate.

Program.Activia.ro este locul în care oricine își face cont se va înscrie într-o cursă pentru o viață sănătoasă, care sper eu, se va prelungi mai departe de cele 14 zile.

Să vă spun un pic despre ce este vorba. Această platformă este, de fapt, un ghid. Dacă sunteți la fel ca mine, adică dacă trebuie să vi se spună exact ce trebuie să faceți, când să faceți și cum, atunci s-ar putea ca programul de 14 zile să fie tocmai ce căutați. După ce vă faceți cont pe site, aveți câteva opțiuni pentru a aduna puncte și pentru a putea câștiga unul dintre premiile astea (vai ce bine sună premiul cel mare!). Însă, pe lângă acest concurs, ce ați câștigat deja din start este o îndrumare zilnică pentru un trai sănătos. În fiecare zi există un meniu al zilei (stabilit de un medic gastroenterolog, dr. Șerban Gologan), care pe lângă mic dejun, prânz și cină, mai are și o secțiune numită „În oraș” unde vă spune exact ce să măncați dacă nu ajungeți pe acasă să vă pregătiți mesele. Tot la meniu aveți și rețeta zilei.

Cum o viață sănătoasă nu e completă fără mișcare, programul zilnic include și un exercițiu fizic, recomandat de Marius Nedelcu, antrenor de fitneș.

Al treilea sfat vine zilnic din partea lui Ailin Ibraim, stilist, care ne ține la curent cu ce se poartă, cum se poartă, ce ne avantajează, ce să evităm, cum să ne îmbrăcăm, cum să ne machiem, cum să ne accesorizăm.

Iar Emilia Popescu, „doamna Activia” e pe prima pagină, oferindu-ne „inspirația zilei”. Sugestii de filme, muzică, spectacole, evenimente.

Tot ce-mi doresc e să am ambiția și rigurozitatea de a mă ține de acest program timp de 14 zile, de a mă disciplina în haosul ăsta când nu mai avem timp de nimic. Cred ca 14 zile nu e mult și oricine vrea, poate să înceapă să ducă o viață sănătoasă. Cineva ne va spune cum, când și cât. E imposibil să nu reușim. Programul meu începe de azi și îmi voi da silința să mă țin de el.

Nu pot decât să vă încurajez să vă faceți cont, să urmați programul, să fiți active pe site, pe forum, să adunați puncte și să câștigați premiul cel mare.