Nu avem timp, e doar o iluzie

Mă gândeam demult să scriu postul ăsta, dar parcă nu știam cum să-l iau și cum să-l apuc. Pentru că sunt idei ce-mi zboară haotic prin cap, însă toate legate de același subiect. Acum însă am primit ghiontul necesar pentru a încerca să le ordonez și să le dau o formă coerentă. Poate mai mult pentru mine, dar sper din suflet că și pentru voi.

Am vrut să scriu că moartea tatălui meu a fost declanșatoarea acestei hotărâri, însă nu-i adevărat. Ceea ce m-a pus mai mult pe gânduri și care m-a împins să acționez mai mult a fost boala mamei mele. Din pacate, Alzheimerul e genetic. Doctorița ei mi-a spus că e timpul să încep și eu un tratament pentru că… nu se știe cât timp mai am. Cât timp să mă bucur de mintea mea de acum. Și pentru că Alzheimerul e o boală care te transformă într-o legumă, într-un corp fără dorințe, fără voință, fără… nimic (ești doar un corp care se plimbă dintr-o parte în alta și atât), eu vreau să mă bucur de viață ACUM, în momentele astea când încă-mi mai doresc ceva, cât încă îmi simt sufletul cum vibrează și cât momentele alea de fericire efemeră fac viața asta frumoasă. Din același motiv, pe lista planurilor mele pe 2012 e să nu mai amân nimic. Până acum m-am ținut de hotărârea asta, am trăit destul de mult în  prezent, deși prezentul nu era mereu ce-mi doream.

Dorințele mele sunt, în general, legate de călătorii și de evenimente care mă bucură peste măsură. De exemplu, îmi doresc demult să o văd pe Lady Gaga în concert. Numai bine, vine în România. N-o să mă mulțumesc s-o văd de departe, vreau sa fiu în primele rânduri, la fel ca la Bon Jovi. Nu-mi pasă că biletele costă 400 de lei la Gazon A, nu-i ca și când o văd în fiecare zi. Și chiar de va trebui să mănânc cartofi și pâine cu unt o lună după această cheltuială, nu-mi pasă. Pentru că senzațiile din fața scenei nu vor fi înlocuite de nici o farfurie cu mâncare.

La fel de mult îmi doresc să ajung în Japonia. Aș putea să plec și mâine dacă vreau, pentru că am economiile necesare. Însă nu sunt chiar atât de nesăbuită încât să mă arunc în ele, înainte de a rezolva treburi mai importante. Dar o voi face. Voi vedea cireșii înflorind în Japonia cândva. Cât de curând.

Am amânat Parisul din nu știu ce motive. La toamnă n-o voi mai face. Deși am ratat o ocazie de a ne cumpăra bilete mai ieftin… n-are importanță. Înainte sau chiar de ziua mea, voi vedea Turnul Eiffel, Notre Dame și Versailles, mă voi plimba pe Champs Elysees și voi râde cu gura până la urechi la Disneyland.

Cumva, cumva voi ajunge să mă plimb și cu balonul deasupra Timișoarei și, cu puțin noroc poate să văd și Aurora Boreală în Norvegia.

Am prea multe dorințe și viața e prea scurtă. Deși am zis-o de multe ori… în sfârșit am conștientizat-o. Voi face tot ce-mi stă în putință să-mi văd visele cu ochii. Ceea ce sper că veți face și voi.

Nu vă amăgiți, nu avem timp. Am tot respectul pentru cei care trăiesc clipa, cărora nu le pasă de ziua de mâine și nu stau să se gândească de două ori. Încet, încet… ajung și eu acolo. Ceea ce vă doresc și vouă.

Din aceeași categorie, a scris și Ruxa un articol.