
De ce vând nemții ouă de Paște tot anul?
Am momente când sclipesc și am altele când „sclipesc”. De inteligență, vreau să zic. Când „sclipesc”, mă văd din spațiu și-s bună de pus la avizierul cu ăia de tre’ să le dai un pumn să le pice fisa.
Să vă spun.
Prima noastră vizită la Aldi, acum un an și aproape 6 luni, când ne-am mutat la Berlin și când ne interesa să cumpărăm si altceva în afară de ciocolată pentru acasă, am dat cu ochii de ouă vopsite. În ianuarie, da? Numai ce trecuse Crăciunul și Revelionul și chiar dacă toți Moșii și globurile de ciocolată erau drastic reduse, și chiar dacă Paștele urma să vină foarte repede (pe 27 martie), tot mi se părea un pic cam devreme și mă gândeam că se cam grăbesc cu entuziasmul.
Mai mult, mă șoca faptul că ouăle nu erau în frigider, ci în stive în mijlocul magazinului. Acuma, dacă mă gândesc mai bine, parcă nici la Auchan în Timișoara nu erau în frigider, dar se poate să nu-mi aduc aminte bine. Împrospătați-mi memoria, vă rog. Am citit pe net, dup-aia că e OK, chiar mai bine, să nu fie ținute în frigider.
Au trecut zilele, a trecut Paștele, ouăle vopsite erau nelipsite din orice supermarket intram. Nu înțelegeam și nici nu întrebam pe nimeni. V-am spus, „sclipesc” câteodată atât de tare, că mi se blochează mintea și nu mai e chip s-o urnesc din loc.
Vine Paștele de anul ăsta și-mi zic eu: „de ce să mai vopsesc eu ouă, să-mi fac de lucru, când pot merge peste drum și cumpăr niște ouă foarte frumoase și colorate și mă scutesc de un efort?” Plus că de Paște mai erau și alte modele, nu doar cele pe care le vedeam în fiecare zi. Să vă spun că ăla a fost momentul când a picat fisa? Când am înțeles de ce nemții vând ouă de Paște tot anul? Nu mi-a luat decât un an și ceva să mă prind că alea sunt OUĂ FIERTE!!! Și că sunt vopsite tocmai pentru a sugera că-s fucking fierte!!!
Nu mai zic nimic.


2 Comments
Greta
:)) Și eu m-am întrebat, dar cred că ei nu le văd atât de mult ”ouă de Paște” ca noi. Adică sunt, dar nu au importanța dată de ortodocși, de exemplu. Mulți dintre ei le cumpără pentru gustarea de la prânz și au în vedere aspectul pragmatic.
Ioana
Pe mine chiar mă uimește chestia asta. Sincer, nu m-as fi prins niciodată 🙂 Dacă le vedeam expuse, credeam că sunt pur și simplu ornamentale.