Cea mai veche prietenă a mea

Nu mi-am dat seama care e până n-am scanat niște poze. Puteam să-mi dau seama de asta mult mai demult, că doar pozele le am de când ni s-au făcut, însă mi-a picat mai greu fisa.

Pe cea mai veche prietena a mea o cheama Ana-Maria și e vecina mea de la etajul 4. Mă rog, nu mai e vecina mea că s-a mutat la București, unde e avocat, și din cauza asta ne vedem foarte rar și ținem legătura cam întrerupt. Dar mi-e tare dragă și mă bucur să o revăd de fiecare dată.

Azi e ziua ei și am vrut să-i fac o surpriză pentru că știu că-mi citește blogul (și oricum îi las linkul pe facebook :P). Nu-mi aduc aminte să-i fi cumpărat vreodată un cadou, așa că, prin postul ăsta sper să mă revanșez.

După cum se poate observa în poze, eram foarte foarte mici când ne-am cunoscut. Cred că aveam vreo 2-3 ani, ea chiar cu câteva luni mai mică. Mă uit la ele și nu-mi vine să cred că o cunosc pe fata asta – și încă păstrăm legătura – de 27 de ani… Ana e cea care trage de bicicleta mea.

De Ana mă leagă o grămadă de amintiri: cum îi povesteam filmul pe care l-am văzut la cinema cu părinții mei, cum am învățat-o să meargă pe bicicletă și cât de distrusă a ieșit bicicleta lu’ văru-miu din experiența asta, cum ne-am bătut prin spatele blocului, dar și cum am plâns împreună din te miri ce motive. Îmi aduc aminte cât de frumos era (și probabil mai este și acum) scrisul ei de mână și că obișnuia să scrie foarte încet, îmi aduc aminte râsul ei colorat de care mai făceam mișto câteodată, părul ei lung și gropițele din obraji, o aud în minte strigându-mă „Andre”, de cuvintele pe care le folosea la bunicii ei în Oltenia, de scrisorile pe care ni le-am scris într-o vacanță, de conversațiile pe mess din serile lui august din 2005, de cum râdeam ca istericele de stewardesa cu buh bye și dup-aia ne sunam să mai râdem și la telefon, de photo-shooting-urile de prin parcuri sau de prin pădure. Îmi amintesc o grămadă de chestii legate de ea și mă bucur că ziua ei mi-a dat prilejul să vi le împărtășesc și vouă.

Ana, îți doresc să fii fericită și tot timpul sănătoasă. Să rămâi așa cum ești, frumoasă și deșteaptă. La mulți ani 🙂