Am rămas fără minți

Pentru că mi le-au luat toate pozele și toate articolele despre DIY, despre decorarea casei și despre repurposing (adică folosirea unor obiecte în alte scopuri decât cele pentru care au fost create). Bine, aș fi putut scrie mai pe scurt, că mințile mele îi aparțin acum Pinterest-ului și era mai scurt și mai adevărat, dar am zis să nu încep atât de brusc cu asta.

Pentru cei care încă nu știu ce-i Pinterest-ul, vă zic pe scurt, că pe larg vă dați voi seama odată ce pășiți pe acel tărâm. Dar vă avertizez: nu-i cale de întoarcere odată ce ați făcut pasul ăla. Eu, de câteva zile de când mi-am făcut cont am uitat de blog, de Facebook, de Twitter, de tot. Văd numai decorațiuni interioare, chestii pe care le pot face cu mânuța mea, vaze, spray-uri cu vopsea, lemne, scule electrice… ce să mai, Johnny, Andreea esta muy loca.

Pinterest este un fel de platformă de social bookmark-ing, o struțo-cămilă între Facebook și Twitter, doar că mult mai faină. Îți faci board-uri (adică îți creezi categoriile care te interesează) și pui acolo linkuri cu poze ca să le ai pe viitor (sau să-ți faci reclamă). Se poate da like (ca și pe Facebook) și RePin (adică ReTweet ca și pe Twitter) și se poate și comenta. Apoi, ai followeri, tot ca și pe Twitter, atâta doar că nu-i musai să urmărești toate board-urile cuiva (poate nu te interesează Istoria, dar vrei să găsești poze cu mesaje sau retețe vegetariene), deci n-are rost să primești în timeline toate update-urile. Ideea e că tot wall-ul e plin de poze. Linkurile se ascund în spatele lor. Adică trebuie să dați click pe poză ca să ajungeți la articolul în care apar.

Pe mine tot ce mă interesează pe Pinterest sunt chestiile care am zis că mă obsedează: DIY stuff, Home decor & design ideas, Repurposing, Inspirational quotes for my walls, Funny & cool stuff (da’ ultimele două mai subțire). În urma pozelor și a articolelor găsite pe-acolo, am de gând să trec la treabă (și-așa sunt în febra renovărilor – abia aștept să vă arăt cum arată holul și fosta mea bucătărie, da’ mult va mai fi până atunci). Tatăl meu mi-a lăsat un garaj plin cu scule, din care mă bucur enorm că n-am apucat să mai vând, așa că am o bormașină super utilă, un șlefuitor de lemn, un firiz electric (sau cum i-o zice) și tot felul de șuruburi, chei și clești. O să-mi fac un mini atelier în garaj, spre disperarea lui Iubi. :)) Și, pentru că-s peste măsură de entuziasmată, vă arat și vouă care-s primele mele „proiecte”:

Pe măsură ce le voi face, voi pune linkuri și evident poze de la making-of. iiii, so excited, so excited. 😀