Acum stiu ce e Zumba

Până mâine, când o să vă pot da vești despre starea lui Ricky, vă rețin atenția cu ce-am mai făcut în ultimele două săptămâni. Și-anume, cu Zumba.

Am fost deja de 3 ori și dacă n-ar fi intervenit necazul ăsta cu cățelul, n-aș fi lipsit joia trecută și nici săptămâna viitoare. Însă nu-i după cum vreau eu, așa că prioritățile se stabilesc singure.

Înainte să merg la Zumba, nu știam nimic, dar absolut nimic despre sportul ăsta. Adică știam doar că „dai din fund până ți se apleacă” și „transpiri ca la 40 de grade”… Descrierile astea două nu m-au prea lămurit, așa că trebuia să văd cu ochii mei, ca să înțeleg.

M-am interesat de sală și mi-am ales cele 3 „colege de suferință”. Și pentru că vreau să dau o șansă tuturor bloggerițelor din Timișoara, am făcut așa cum am zis aici: am tras la sorți. Și random.org a hotărât că cele trei fete care mă vor însoți sunt Andreea, Irina și Corina. Dacă de Corina mă leagă deja o prietenie (îndrăznesc eu să sper), pe Andreea și pe Irina nu le cunoșteam deloc. Ambele erau comentatoare sporadice pe blogul meu, iar blogurile lor nu-mi erau cunoscute. M-am bucurat tare mult că sorții au fost de partea lor pentru că sunt niște fete tare de treabă. Sper să își facă curaj să vină și pe la alte întâlniri de-ale noastre, da’ o să am eu grijă să le stresez cu invitații 😛

Să vă spun vreo două-trei vorbe și despre sala la care mergem, înainte să trec la activitatea în sine. N-am căutat prea mult, însă din vreo 3 variante, am ales să mergem la Alana’s Fitness. Și cu sala am făcut cunoștință tot acum, pentru că nu auzisem de ea, deși e ditai bannerul lângă Praktiker, da’ eu nu l-am observat niciodată când treceam pe acolo. E drept că nu îmi e tocmai în drum și la îndemână să merg până în Bălcescu, da’ asta e. Sala e faină, curată, dotată cu oglinzi care nu îngrașă, cu dușuri și cu un vestiar destul de încăpător. Pe instructoare o cheamă Silvia și tipa are un dar de a te face să te simți bine făcând sport. Din câte îmi amintesc eu, predă (oare așa se zice?) fitness de 20 de ani, iar Zumba e, în opinia ei, cea mai faină metodă de a îmbina utilul cu plăcutul. Irina chiar spunea că speră să facem cu ea, că o știe după reputație și ca e una dintre cele mai bune. Eu o cred pe cuvânt pentru că nu sunt deloc informată în domeniul ăsta, deci fără să știu am făcut o alegere potrivită.

Ajungem într-un final și la ce este Zumba. Pentru multe dintre voi poate nu e nevoie să explic, da’ fiți indulgente că poate mai sunt și alte neștiutoare ca mine. Zumba îmbină fitness-ul cu dansul. Într-adevăr dai din fund destul de mult, însă nici mâinile, nici picioarele nu sunt neglijate. Chestia e că sari și te miști într-una. Fiecare melodie are coregrafia ei și deja, după 3 ședințe am reușit și eu să prind mai toate mișcările, deși nu le execut mereu foarte bine. Ah, singura vină pe care i-o bag Silviei, deși înțeleg de ce nu procedează așa, e că nu explică pașii și trebuie să prindem din mers mișcările. Acum, având în vedere că ședința durează o oră și are cam 7-8 coregrafii, nici n-ar avea timp. Așa că mereu trebuie să fim cu ochii pe ea și să ne dăm silința să facem cum face ea. Oricum nu e așa greu și cam fiecare ședință are aceiași pași, cu mici variațiuni (o melodie nouă, mișcări noi). Și dacă nu faci cum trebuie, măcar țopăi până nu mai poți și tot transpiri. Singura regulă impusă de Silvia e că după fiecare melodie tre’ să aplaudăm și să chiuim ca la concert. :)) Ceea ce e o foarte mișto metodă de eliberare de stres. Muzica e foarte antrenantă – nici n-ar avea cum să fie altfel – și e chiar muzică de Zumba. Adică printre versuri se-aude și câte-o „Zuuuumbaaa”.

Dacă vă place să dansați… zumba poate fi obiceiul sănătos care să vă ajute să slăbiți, fără să considerați mersul la sală o corvoadă.

Acest articol face parte din campania #obiceiurisanatoase de la Activia.

sursa foto

34 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge