Doar nimic, atat mai au

Am început săptămâna într-o notă tristă, o continuăm la fel, că n-avem cum altfel. Lăsând puțin drama mea la o parte, care e strict problema mea și nimeni n-are ce face în legătură cu ea, România își trăiește propria dramă. Nu mă uit la televizor că numai despre zăpadă aud. Însă m-am nimerit vineri prin fața lui și am văzut satele acelea complet acoperite de „infernul alb” cum îi zic jurnaliștii. Instant au început să-mi curgă lacrimile pentru oamenii ăia bătuți de soartă și m-am întristat și mai mult. De parcă nu le am eu pe ale mele.

Nici în Timișoara nu ne lipsește zăpada, dar în comparație cu ce e prin țară, la noi e lux, deci n-o să mă plâng că nu mai suport iarna asta. N-am dreptul ăsta, în comparație cu iadul prin care trec alți oameni izolați în case, fără lumină, fără căldură, fără mâncare.

N-aș fi scris despre nenorocirile astea (și-așa scriu destul despre propriile mele nenorociri), dacă Alina nu mi-ar fi semnalat o situație tristă de tot. Poate ați auzit, poate ați mai citit pe alte bloguri, poate acum citiți pentru prima oară despre Iulian și bunica lui, care și-au pierdut casa și toate bunurile într-un incendiu. Au rămas doar cu hainele pe ei și pot sta la niște rude doar până se mai încălzește afară. Nu știu cum e și nici n-aș vrea să aflu vreodată cum e să nu mai ai nimic. NIMIC. Nici casă, nici haine, nici de mâncare, nici măcar din ce învăța. Cred că nici măcar un exercițiu de imaginație nu poate fi aproape de realitatea pe care o trăiesc acești doi oameni.

Toată povestea lor o puteți afla de pe blogul Nicoletei Țintea, iar la Bogdana găsiți și mai multe detalii.

Ce vreau eu să vă spun e că noi putem schimba ceva pentru bătrânica asta și pentru nepotul ei de 13 ani. Le putem trimite alimente, haine, materiale de construcție sau bani.
Părintele din Glodeanu a luat situația în propriile mâini și face tot ce poate pentru acești doi nefericiți. Orice informații doriți sau orice ajutor puteți oferi, numărul de telefon al părintelui Marian Tudor e 0720 281 634.

Pachetele cu haine și alimente se pot trimite prin poștă, dar cu vremea asta, cine știe când ajung. Însă tot vor ajunge cumva și cândva. Adresa la care le puteți trimite este:
Preot Tudor Marian, Sat Cârligu Mare, Comuna Glodeanu Siliştea, Judeţul Buzău, Cod 127260
Specificați pe colet: „Donație pentru Iulian”.

Dacă vreți și puteți să trimiteți bani, există un cont care vă stă la dispoziție:
CONT: RO 33 CECEBZ 2808 RON 0782502, deschis la CEC, Sucursala Buzău.
Titular cont: Tudor Marian
Specificați și aici: „Donație pentru Iulian”.

Să nu stăm cu mâinile în sân.