O Cupa a Romaniei pentru Timisoara

Dat fiind că nu dispun de nici o clonă și nici n-am descoperit secretul de a fi în două locuri deodată, sâmbăta asta, la Finala Cupei României la Rubgy Roșia Montană Gold Corporation, am avut un trimis special: pe Iubi. Nu că eu nu m-aș fi bucurat de meci, da’ cred că vă puteți da seama că pentru el a fost și mai fain decât ar fi putut fi pentru mine. Totuși, puțin cam tragi-comic pentru că el e din Baia Mare și s-a dus să susțină Timișoara. *insert evil laugh here* I-am zis că dacă vrea să țină cu echipa din orașul natal, să țină, da’ pe silent, în sufletul lui.

Nu știa cu cine să țină când a plecat de acasă, dar când s-a întors, mi-a mărturisit că oricât de moroșan e el la origini, tot pentru Timișoara s-a bucurat când a înscris eseu după eseu. Iar când Timișoara a câștigat cupa, era de-a dreptul fericit pentru acest rezultat. Io ce pot să mai zic? Sunt în culmea fericirii că RCM Timișoara e campioana Cupei la rugby și dacă aș fi fost în tribună aș fi plâns ca o fată mare la măritat. Că așa-s io, mă emoționez și îmi piș ochii și când cântă imnul la fotbal.

Din cele relatate de Iubi și din ce-am citit eu pe twitter (am fost cu sufletul alături de trupa de la Alba Iulia), am aflat următoarele:
–    Ambele echipe au început în forță, Timișoara a greșit prima, oferindu-le băimărenilor posibilitatea de a deschide scorul dintr-o lovitură de pedeapsă. A fost singura greșeală. A urmat o serie de 3 eseuri care au dus scorul la 24-3. (moment în care Iubi mi-a ținut toată teoria punctelor și a calculării lor).

–    În repriza a doua Știința Baia Mare a facut mai multe schimbări tactice, dar insuficiente pentru a mai întoarce rezultatul partidei.
–    Victoria a fost zdrobitoare. Meciul s-a terminat cu 32-10

–    Fiind un sport destul de dur, am înțeles că s-a lăsat și cu sânge pentru un jucător al Timișoarei, iar pentru toate loviturile și bătăile de pe teren, doctorul echipei a avut mult de alergat pentru a da îngrijiri medicale răniților din acest mini-razboi.

–    În ceea ce privește galeriile, cred că deja se știe care-i cea mai tare galerie din țară la fotbal, nu? Se pare că și la rugby stăm la fel de bine. Citez: „Galeriile s-au completat una pe cealaltă în scandări civilizate și de sustinere a echipei favorite, cu un plus pentru galeria timișorenilor care a cântat mai mult pentru că au avut mai mult de sărbătorit. Au fost pregătiți cu steaguri și bannere de susținere. Lor li s-a alăturat și o parte a galeriei echipei de fotbal Poli Timișoara.”

Cam atât despre meciul acesta care a adus, din nou, cinste Timișoarei. Iubi ține să-i mulțumească Cristinei pentru buna organizare și eu n-am nici un dubiu că a fost la înălțime. Am pus câteva poze, dar mai multe găsiți în albumul Rugby TM-BM de pe facebook.

Totusi, sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului (see the irony ;)) ) si sa recunoastem ca Stiinta Baia Mare e cea mai buna echipa de rugby din Romania. Iubi imi sopteste in casca: “Adevarata valoare o da clasamentul in campionat”.