N-o sa inteleg niciodata secretele in prietenie

“Noroc” cu o întâmplare recentă și cu ultimele episoade din Desperate Housewives, vizionate în weekendul petrecut în pat, ca altfel nu știu când scriam despre asta. și tot am vrut în câteva rânduri.

N-o să reușesc niciodată să înțeleg și să accept unele lucruri și știu și din ce cauză: pentru că eu nu sunt așa și nu fac așa.

Cu postul ăsta s-ar putea să supăr cel puțin două persoane, dar nu e prima oară când le-o spun și nici n-o să le dau nume, pentru că se vor simți ele și singure. Una dintre ele chiar știe că am scris postul despre ea. În fine…

Uitându-mă la 7 sezoane din Desperate Housewives și la alte seriale cu și despre femei, am tot adunat exemple, însă cel mai recent e (atenție spoiler): femeile alea 4 sunt complice la o crimă, dar au secrete mărunte, din viața de familie, de care țin cu dinții și pe care nu le discută între ele. Adică minți în instanță pentru prietena ta, îi ajuti soțul să iasă basma curată, da’ nu ești în stare să-i spui că te-ai despărțit de soțul tău sau că nu ai bani și iți câștigi banii din sex chat. Pf… cât de sucit e înțeleasă prietenia? Adică ești dispusă să faci lucruri ilegale pentru cealaltă, da’ nu ești în stare să-i spui niste chichițe…

Exact la fel mi se întâmplă și mie cu anumite prietene. Facem chestii super importante și vorbim despre lucruri serioase, dar, din când în când, în viața lor apare ceva despre care nu pot să vorbească. /:) Adică suntem prietene cu intermitențe, nu se discută despre orice pentru că sunt chestii prea intime. Cât de intim mai poate să fie ceva când ați discutat tot, de la sex în sus, trecând prin religie, probleme de familie și alte chestii intime? Când v-ați văzut în cele mai proaste stări și în cele mai vesele ipostaze?

Cum ziceam, nu pot întelege asta pentru că eu nu sunt așa. Sunt 100% prietenă cu cineva și nu am lucruri pe care i le pot spune sau nu i le pot spune. Cu prietenele mele vorbesc despre absolut orice, de-asta le am, de-asta le numesc prietene. Numai că nu întotdeauna mi se răspunde cu aceeași monedă și-atunci mă supar. Mai mult, sufăr. Pentru că mă simt neimportantă pentru ele, nedemnă de a le ști secretele, inoportună.

Da, știu teoria conform căreia fiecare are dreptul la intimitatea lui, la secretele sale… dar nu înseamnă că o și accept sau că o și îmbrățișez. Eu inteleg altfel prietenia, înțeleg 100% încredere, 100% reciprocitate.

și dacă prietenele mele m-ar cunoaște cât de cât, ar ști că nu-i cel mai simpatic lucru din partea lor să arunce bomba și să fugă. Măcar taci, dacă tot nu vrei să-mi spui până la capăt, că mă ucide curiozitatea și mai ales mă supără lipsa de încredere de care dai dovadă.