Cum se numește un părinte care și-a pierdut copilul?

Nu e prima dată când se întâmplă, dar se pare că nu mă învaț minte odată. 🙁
Cineva m-a rugat să scriu despre un eveniment care s-a întâmplat ieri, însă am amânat atât de mult până a trecut. O scuză ar fi că sunt răcită cobză și că nu mi-am folosit laptopul decât pentru a mă uita la seriale. Însă n-o voi folosi, că mailul și comunicatul de presă sunt in inboxul meu de la începutul săptămânii.

Evenimentul de care trebuia să vă spun e Ziua Internațională a Comemorării Bebelușilor și a copiilor, eveniment ce se desfășoară anual, pe 15 octombrie în SUA, Canada, Australia, Japonia și în câteva țări europene, printre care și România. Aseară, la ora 19 (ora locală din fiecare țară) s-au aprins lumânări în memoria copiilor care s-au stins mult prea repede. Astfel, pentru o oră, luminile au ars și datorită diferenței de fus orar s-a creat un „Val de lumină” care a făcut înconjurul Globului și a durat 24h.

În România, acest eveniment a fost organizat cu sprijinul fundației EMMA, fundație creată de Bianca Brad pentru toți cei care și-au pierdut copiii prea devreme.

Știam de existența acestei organizații pentru că am văzut-o de multe ori pe Bianca Brad la TV promovând-o și povestind despre experiența tristă prin care a trecut când și-a pierdut un copil. Am mai spus-o și continui să o susțin: nu cred că există o durere mai mare decât pierderea unui copil.

Unei femei care îşi îngroapă soţul i se spune văduvă, unui bărbat rămas fără soţie, văduv. Un copil fără părinţi e orfan. Dar cum se numesc tatăl şi mama unui copil care a murit?

Copilul Umbra – P.F. Thomese

Dacă printre cititorii mei se numără și oameni care au trecut prin această experiență devastatoare și încă nu știu despre EMMA, aflați că există umeri pe care să plângeți și urechi care să vă asculte, dar mai presus de asta, suflete care înțeleg prin ce treceți. Gasiți toate detaliile pe site-ul organizației.