Donează citind – Încă 100 de cărţi de la Editura ALL

Probabil aţi citit deja pe multe bloguri despre iniţiativa celor de la Editura ALL, o iniţiativă pe care o salut şi care mi-e foarte dragă. Cu atât mai mult cu cât am avut onoarea de a fi inclusă în ea. Campania Donează citind. Întră în clubul de ficţiune ALL a început săptămâna trecută. În doar 11 zile, cele 500 de cărţi care urmau să fie strânse prin postarea unor articole despre cărţile de pe Strada Ficţiunii şi prin comentariile la aceste articole s-au strâns mai repede decât au crezut organizatorii.

Editura ALL a suplimentat donaţile cu 100 de cărţi, care urmează să fie donate Asociaţiei Pavel. Să vă spun cum putem participa la strângerea celor 100 de cărţi.

Ştiindu-mă cititoare pasionată, organizatorii mi-au trimis două cărţi alese de pe site-ul lor pentru a le citi si mai apoi pentru a vă vorbi despre ele. Însa nu am apucat să le citesc într-un timp atât de scurt pentru că ştiţi deja că viaţa mea e învolburată rău. Cărţile sunt: Oraşe invizibile de Italo Calvino (care m-a cucerit cu Dacă într-o noapte de iarnă un călător) şi Cabalistul din Praga de Marek Halter despre care nu ştiu nimic. Pentru acest articol, editura va dona 5 cărţi Asociaţiei Pavel. Pentru fiecare comentariu ON TOPIC la acest post, adică prin contribuţia voastră, se va adăuga încă o carte la donaţie.

Aşadar, spuneţi-mi, vă rog, dacă aţi citit vreuna dintre aceste cărţi, la ce să mă aştept? V-au plăcut, nu v-au plăcut? Orice îmi puteţi spune despre ele, m-as bucura. Şi nu uitaţi, fiecare comentariu înseamnă o carte în plus. Haideţi să le adunăm.

12 Comments

 • Kay

  N-am citit nici una din ele, deci nu pot contribui cu ceva util. Mi se pare insa foarte faina initiativa editurii ALL, asa ca am tinut sa adaug si eu macar un comment. 🙂

 • CristinaTM

  Orase invizibile e una dintre cartile mele preferate. Imagineaza-ti un fel de 1001 de nopti in varianta contemporana, cu Marco Polo in loc de Seherezada si orase fantastice in loc de aventuri cu monstrii prin desert. Asezoneaza cu stilul inconfundabil al lui Calvino si deja cred ca iti poti forma o imagine.

  Daca ai mai citit Italo Calvino si ti-a placut, cartea asta cred ca ai s-o iubesti de-a dreptul.

 • Bibi

  “Cabalistul din Praga” îmbină în paginile sale istoria cu elementele ficţionale şi credinţele evreilor; este o carte despre Cuvânt şi puterea acestuia, de a creea şi de a distruge, o carte care ne face să ne gândim mai mult la Umanitate, Divinitate şi Creaţie.

  Felicitarii pentru initiativa Editurii ALL

 • Monica

  “Cabalistul din Praga” te pune sa te gandesti la tine, sa-ti pui intrebari, e istorie limpede si apoi te instiga cumva la a l cauta pe Dumnezeu…

  Felicitarii Editurii ALL

 • ioana

  Sunt curioasa in ceea ce priveste Cabalistul din Praga, mai ales ca locuiesc destuld e aproape de Praga si este unul din orasele mele preferate.

  Despre Italo Calvino am citit un pic, pentru ca i-am facut deja cadou mamei mele “Daca intr-o noapte…” si iti multumesc ca mi-ai adus aminte sa i-o cer, ca a citit-o si i-a placut, asa ca sa profit si eu de cadou. Si astept recenzia la Orase invizibile, poate un posibil cadou pentru mama?!

 • Miha

  nu am citit cartile astea dar iti doresc din suflet sa ai dispozitie pentru a citi. si eu trec prin niste stari emotionale care am coplesesc si numai in lectura ma pot refugia cand simt ca-mi scapa situatia de sub picioare.
  felicitari editurii

 • Ana.

  Foarte frumoasa initiativa. din pacate nu am citit niciuna dintre cartile de mai sus, dar astept cu interes si drag review-urile tale.

 • Criss

  Nu am citit cartile si nici nu imi suna cunoscut. astept cu nerabdare o recenzie scrisa de tine ca sa le trec si pe ele pe lista mea de “carti citite”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge