3 întrebări despre cărţi

Lumea se scuza zilele astea pe bloguri că a lipisit din motive de sesiune. Eu n-am scuza asta. Nici măcar nu pot spune că n-am avut timp, cum zic şi cum se întâmplă de obicei. Pur şi simplu am avut o perioadă foarte foarte albastră, în care tot ce-aş fi vrut să fac ar fi fost să mă ascund într-un beci până trec toate. Evident, nu s-a putut. Aşa că n-am mai scris. Cum azi e duminică, vă vorbesc despre cărţi într-o leapşă primiţă de la Teodora.

1. Aţi folosit vreodată o carte la altceva decât pentru lectură?

Hm… adică pe post de opritor de uşă, de geam, de suport. Nu, la aşa ceva nu. Însă am folosit cărţi cu copertă tare pentru a le pune sub diverse foi sau sub caiete subţiri.

2. Vi s-a întâmplat să citiţi vreo carte doar pentru că o citise persoana iubită?

Iubi n-a citit prea multe cărţi şi din cele pe care mi le amintesc, Enigma Otiliei şi Idiotul, pe prima am citit-o încă dinainte să fim împreună, iar pe a două mi-am cumpărat-o şi urmează să o citesc. Acum se căzneşte cu Fraţii Karamazov. Nu că e grea, că e prea lungă. ;)) în schimb am citit (pe jumătate) o carte despre fotografie pe care şi-a cumpărat-o şi din când în când răsfoiesc revistele lui. Deci nu.

3. Aţi avut vreodată prejudecăţi care să vă împiedice să citiţi o anumită carte?

Ohoho, cu duiumul. Aici sunt câteva.  Le-am încălcat pe toate în afară de Dan Brown, că lui Coelho i-am cedat, Sandra Brown – şi pe asta chiar n-o voi încălca, şi chick lit, dar nu promit că mă voi abţine. Octavian a recomandat o cărţulie care îmi face cu ochiul. Iar literatura SF… păi, cică Să nu mă părăseşti e încadrată oarecum la SF. şi Noi a lui Zamiatin cică tot pe-acolo. Mă rog, am un Asimov prin bibliotecă, deci o să încalc şi prejudecata asta. Faptul că am zis că nu recitesc o carte nu e din cauză că nu aş vrea, dar nu am timp. Sunt atâtea cărţi care aşteaptă să fie citite, încât e o pierdere de timp să recitesc ceva ce oricum ştiu despre ce e vorba.

Leapşa merge la Barbie, Cinefil Bookkeeper, Dan Liviu şi la Izabela.