Tomata bucătăreasă

Mai ştiţi când v-am povestit că nu-mi place să gătesc ? Bun. Încă nu-mi place, dar prestez cu „drag” şi spor. Pentru că oamenii din casa mea ar mânca şi ei ceva. De fapt, dacă n-ar fi Iubi, care are nevoie zilnic de un animal mort în farfurie, lucrurile n-ar fi aşa complicate. Eu şi maică-mea ne descurcăm şi cu chestii rapide şi fără carne. Dar, atâta rău să fie… 🙂

Am descoperit că cel mai bine mă descurc cu mâncarea la cuptor. O pregăteşti în câteva minute, o aşezi în tavă, după care o arunci în cuptor şi o mai verifici de câteva ori, să nu cumva să se ardă sau să dea pe din-afară. Şi în maxim o oră, te poţi aşeaza la masă. Mă pot lăuda că până acum n-am greşit nimic şi am făcut pui cu cartofi copţi, musaca de cartofi şi carne măcinată şi ceva chifle cu ou. Buuune toate, nu vă mint.

Problema e că tot consider asta o piedere de timp…
Îi admir pe cei pentru care gătitul este o pasiune şi care se simt cel mai bine printre oale şi ingrediente. Nu cred că voi fi vreodată una dintre ei, dar nici anti-talent nu-s, aşa că-s la adăpost şi mă pot mărita liniştită.

Îmi aduc aminte de mama mea care zi de zi avea aceeaşi problemă : „ce fac azi de mâncare ?” Dacă n-a avut norocul să fie gospodină în era internetului… a trebuit să fie inventivă. Pentru că azi cu atât de multe bloguri şi site-uri cu reţete, ai putea găti o lună întreagă fără să te repeţi. Deşi am un teanc de cărţi de bucate, tot pe net îmi caut viitoarea masă. Mai trag cu ochiul şi pe meniurile restaurantelor şi dacă am poftă de ceva, caut imediat să văd cum se face. Ca un făcut, zilele astea mi-a intrat în inbox un blog culinar pe care încă nu ajunsesem şi pe care vă recomand să-l deschideţi cu precauţie, pentru că s-ar putea să leşinaţi de poftă: Retete ca la mama. Deja îmi plouă în gură numai când mă uit la pozele alea, şi pe bune, dacă nu-mi vine să mă apuc să fac ceva mai serios decât spaghetele bologneze pe care le-am facut aseara. Şi pentru că încă n-am încercat până acum, poate în weekend mă inspir şi fac nişte prăjituri cum mama mea n-a făcut niciodată. Pentru că nu se prea pricepea la asta.

Acestea fiind zise, vă urez spor la salivat şi la gătit 🙂