Lucruri care îi fac pe bărbaţi fericiţi

Nu, nu sunt aceleaşi care ne fac şi pe noi fericite, deşi multe dintre ele se regăsesc în listele ambelor sexe. Am găsit un top 10 al motivelor pentru care bărbaţii zâmbesc on the inside and on the outside cu mare satisfacţie, da’ nu vreau doar să vă expun aceste motive, vreau să vă întreb care dintre ele vă fac pe voi fericiţi. Să vedem dacă se confirmă sau se infirmă topul. Carevasăzică, acest post vă e dedicat vouă, dragii mei bărbaţi.

10. Să fie cel mai bogat

Adică nu cel mai avut de pe suprafaţa Terrei (deşi nici asta nu le-ar displacea), nici măcar cel mai bogat din oraş, da’ cu siguranţă mai bogat ca toţi prietenii lui.

9. Sexul (Whaaat??? Numai pe locul 9???)

Acolo scrie ceva de genul: “probabil asta nu e o surpriză pentru nimeni, dar sexul are foarte mare legătură cu fericirea.” Pe bune?? Io mă mir că e în coada clasamentului şi nu-i în top 3. ;))

8. Să fie tineri sau să fie bătrâni

Adică nu între. Ori până în 30, ori trecuţi de 50. La 40 de ani se luptă cu midlife crisis şi nu se simt deloc fericiţi.

7. Să locuiască aproape de serviciu

:)) Ok, that’s funny.

6. Căsătoria

Statisticile spun că bărbaţii căsătoriţi sunt mult mai fericiţi decât burlacii, divorţaţii sau văduvii. Decât ultimii cred şi eu… Nu contest, mă bucur chiar.

5. Voluntariatul

Really? Adică, fără supărare, ştiu că există mulţi oameni (şi bărbaţi şi femei) care adoră să facă fapte bune. Da’ voluntariatul ăla continuu, timp de luni de zile, îmi vine greu să cred că e pe gustul unui tip. Odată pentru că nu ar avea sursă de venit, a doua oară pentru că dacă ar avea sursă de venit, n-ar avea prea mult timp liber la dispoziţie să se ocupe de acte caritabile.

4. Să aibă jobul pe care şi-l doresc, să facă ce le place, indiferent de salariu

De asta, permiteţi-mi să mă îndoiesc. Sau contraziceţi-mă şi spuneţi-mi că e adevărat.

3. O parteneră fericită

Pe asta o cred mai uşor. E uşor să fii fericit când îl faci fericit pe cel de lângă tine. Sau când partenerul este, în general, o persoană fericită. Pentru că fericirea, ca şi râsul, e molipsitoare. 🙂

2. Sănătatea

Asta face fericită pe toată lumea, numai că nu conştientizăm mereu că trebuie să fim fericiţi din cauza asta. Doar când umblăm prin spitale, clinici şi cabinete, realizăm că eram fericiţi când nu ne durea nimic.

1. Prietenii

Aaaa, cu asta sunt de acord. Cred că un bărbat e cu adevărat fericit între prietenii lui. Nu zic că iubita n-are partea ei de merit, nu zic că jobul nu contează, da’ dacă mă iau după ce am văzut eu de-a lungul anilor, bărbaţii se simt cel mai în largul lor şi cel mai fericiţi când au cu cine râde, povesti despre *insert topic here* şi mai ales când au cu cine face mişto.

Mie mi se pare că unele ar trebui reordonate, dar eu sunt muiere, deci nu prea contează ce clasament aş face eu. Mi-ar plăcea tare mult dacă domnii cititori de blog de Tomată şi-ar lăsa propriile fericiri în comentarii 😛