Am fost la Belgrad si nu v-am povestit

Asa ca schitez aici niste idei, sa nu treaca excursia neconsemnata.
Imi doream demult sa vad Belgradul, mai exact de acum doi ani, cand venind de la Muntenegru, am trecut prin capitala sarba si am ramas impresionata de cladirile bombardate. Voiam sa le vad mai bine si mai ales sa le pozez pentru posteritate, ca cine stie ce le vine sarbilor si le darama de tot si eu nu le mai vad. Ei bine, nici acum n-am apucat sa le pozez eu, ca am ramas fara baterii. Noroc ca mai erau Iubi si Super Andrea cu mine si aveau ei aparate 😀

As vrea sa va spun ca mi-a placut mult la Belgrad, ca a meritat asteptarea, ca m-am intors de-acolo foarte incantata… dar nu pot. Pentru ca excursia asta nu m-a dat pe spate si nici extrem de impresionata n-am fost. Mi-a placut mult cetatea Kalemegdan si biserica Sf. Sava, in rest, cladiri ca acolo mai sunt si in alte orase. Apoi am mai vazut niste fantani destul de dragute, un centru vechi ingrijit, si desigur, cladirile bombardate. Mai multe, vedeti voi in poze.

Pentru prima oara cand am fost intr-o excursie, nu mi-au placut oamenii. Deloc. Pareau atat de tristi, suparati, inversunati. Neprietenosi, gri… la fel ca si cladirile… Inca de la vama, unde am stat o ora (si la dus si la intors) am inceput sa simt raceala.

Nu prea stiu ce sa va mai spun, pentru ca ziua s-a incheiat cu o migrena ingrozitoare insotita de dureri de stomac.
Nu ma dau batuta si o sa incerc si Novi Sadul. Poate o sa fie mai reusita iesirea aia. 🙂

13 Comments

 • dojo

  Serbia este inca in mare rahat si e clar ca oamenii sunt afectati de asta. Aminteste-ti cum erau inainte de razboi, ca stateam noi cu gura cascata la cum le mergea de bine. Din pacate insa istoria ultimilor ani le-a fost foarte grea. Pacat.

 • Tomata

  @ Antonia –> Nu inca.

  @ evergreen –> Of… stiu, dar acum a trecut.

  @ dojo –> 🙁 Da. Pacat… N-am crezut niciodata ca m-ar putea influenta starea si expresia oamenilor in vreo excursie…

 • Elga

  Nu am fost niciodata la Belgrad, dar mi-au placut fotografiile.
  Orasul seamana destul de mult cu Bucurestiul (unde am neplacerea sa locuiesc), doar ca e mai mic, pare mai curat, si are in plus Dunarea si cetatea (care in Bucuresti nu exista).
  In ceea ce priveste starea de spirit a sirbilor, poate e totusi greu de generalizat, dupa citeva ore petrecute acolo.
  Poate ca ei au intr-adevar o latura mai “victimista”, care din fericire romanilor le cam lipseste. Si au si un nationalism mai “activ” (in sensul rau al cuvintului), care nu le foloseste.
  Dar poate, cine stie, viitorul va fi mai bun (desi, in momentul de fata, nu prea pare ca lucrurile s-ar indrepta in aceasta directie pe nicaieri).

 • Tomata

  @ Elga –> Da, nu zic ca am emis o judecata corecta in ceea ce ii priveste pe sarbi. insa e prima oara cand ma izbesc de problema asta. Pana acum nu ma interesa sau nu-mi atragea atentia…de-asta am si scris despre ei.

 • Imperator

  Nu am mai fost demult la Belgrad, dar mie dor de oras… mi-aduc aminte cand ma duceam la meetingurile anti-Milosovic din Trg Republike sau petrecerile underground din timpul bombardamentelor… Era o atmosfera de live and let die !!! Ma bucur ca au terminat Sveti Sava, e gata si pe interior ?

 • Tomata

  @ Imperator –> Scuze ca am intarziat cu raspunsul. :-s

  Sveti Sava nu e gata. E inca in constuctie in interior. plin de schele si praf. 🙂 Dar cand va fi gata, va fi probabil majestuoasa. 🙂

 • maya

  de ceva vreme incerc sa merg la belgrad dar nu stiu exact daca poti reusi in o zi sa il vizitezi[plecand din tm].
  cum este cu taxele de autostrada la ei ?
  mersi

 • Tomata

  @ maya – eu am vizitat cam tot. adica tot ce se vede in pozele de pe picasa. nu sunt autostrazi si nu ai de platit. trebuie sa fii atenta la parcari, ca noi am patit-o. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge