Un inger ne va veghea de sus

Am vrut să tac şi să nu mai spun nimic azi. Am vrut să păstrez un moment de reculegere mai lung pentru un om deosebit care acum nu mai e printre cei vii. Dar consider că, mai important decât acel moment de reculegere, pe care l-am ţinut stupefiată când am aflat, e mai important un mic omagiu, atât de mic în comparaţie cu ce a făcut el pentru noi.

Am avut onoarea să îl cunosc pe Mile la o întâlnire a bloggerilor, cand neştiind cine e, m-am dus “să mă bag şi eu în seamă” (cum fac de obicei). I-am întins mâna şi i-am spus: “Eu sunt Andreea. Tu eşti Mile. încântată.” (aflasem între timp cine e) Mi-a zâmbit sau a râs, nici eu nu mai ştiu, şi mi-a strâns mânuţa intr-a lui. Era mare mâna lui. Aşa de mare că a mea se pierdea nevăzută. şi mă bucur nespus că am avut măcar o dată în viaţă ocazia să îi strâng mâna acestui om deosebit. şi putea face atât de mult bine cu mâinile lui mari şi cu inima lui şi mai mare.

Datorită lui Mile, Daniel Raduţa a fost mai aproape de salvarea sa, datorită lui Mile am redescoperit bunătatea din sufletele noastre, datorită lui Mile ne-am simţit nişte oameni mai frumoşi şi mai buni. Eu îţi mulţumesc, Mile, pentru ce m-ai învăţat şi ştiu că de acolo de sus vei avea grijă şi de alţii.

Odîneşte-te în pace şi veghează asupra acestei “ţări cenuşii”, aşa cum o numeai tu.

13 Comments

 • Bia

  Nu vreau să cred așa ceva, când am aflat că e în spital am avut un șoc, nu puteam crede că el, spreram să se facă bine. Îl știam de la televizor, corespondent de război… îl știam doar așa, fără să-l fi cunoscut, dar părea un om atât de bun… îmi pare așa de rău… Doamne, de ce se întâmplă asemenea lucruri? Nu e dreaptă viața, știu și mi se tot reconfirmă.

  Condoleanțe familiei, deși știu că nu mai contează nimic. NIMIC.

 • Laura

  Am citit si eu ca Mile a plecat dintre noi! si desi nu am fost la fel de norocoasa, asa cum ai fost tu, imi pare sincer rau ca pierdem oameni valorosi! 🙁

  Dumnezeu sa-l ierte!

 • Dojo

  Eu nu l-am cunoscut personal, desi am lucrat 10 ani in media timisoreana. Nu poti sa ramai indiferent. A murit un om TANAR. Un om care s-a implicat atat de mult chiar cu doar cateva saptamani intr-un caz disperat.

  Am sperat zilele astea intr-o minune, dar se pare ca nu s-a putut. Este cu 2 ani mai “batran” decat mine, ma terifiaza tragedia asta. E dureros cand moare un om batran, e si mai dureros cand un munte de om cade prada mortii.

  Oricum, e irelevant ce credem si cum credem. Hai sa spunem un “dumnezeu sa il odihneasca in pace” si sa speram ca familia va reusi sa treaca peste tragedia aceasta.

 • Ciupercutza

  Bai, nu se poate! Cum, ma, sa moara un om cu zile??? De-o varsta cu mine …
  Fix primu’ blog pe care l-am deschis azi … Ca n-am avut timp de nimic. Si uite ce veste 🙁

  Sa se odihneasca in pace 🙁

 • richie

  Iti amintesti ce scriam acum 2 luni cand vorbeam de cei tineri din jurul nostru? Atunci era Cosmin pe ultimul drum.

 • tac'su

  ” datorită lui Mile am redescoperit bunătatea din sufletele noastre, datorită lui Mile ne-am simţit nişte oameni mai frumoşi şi mai buni. Eu îţi mulţumesc, Mile, pentru ce m-ai învăţat … ”
  Si voi puteti fi MILE ! Si voi puteti face asta . Doar sa vreti .

 • dyana

  tomato, te urasc ca m-ai infestat cu microbul tomatelor , te citesc zilnic deja e ceva care vine din reflex:)) ai grija ca daca nu scrii intr-o zi ma ingrijorez:))

  felicitarile mele si ms ca ne scrii
  sa ai o seara faina

 • Tomata

  OK, la mine pe blog nu e loc de varsat nervi, venin si alte cele. Si cu atat mai putin la un post in care atat eu, cat si altii pentru care Mile a insemnat ceva, ne spunem durerea. Comentariile sunt inchise si probabil unele vor fi sterse sau moderate, pentru ca nu tolerez un asemenea comportament si limbaj. Mai ales in asemenea momente.