Un magazin numit dorinta

Cine zice ca banii nu aduc fericirea habar n-are ce vorbeste. Si mi-a trebuit mult sa admit asta, eu fiind o potrivnica a curentului „material girl” ce s-a manifestat si inca se manifesta si in ograda noastra. Inca e subreda hotararea mea si inca ma gandesc serios daca e definitiva sau nu, pentru ca am multe sanse sa ma razgandesc, mai ales ca pana acum am sustinut cat de sus si de galagios am putut ideea contrara primei propozitii. Le-am spus parintilor cu vocea inimii ca pentru mine banii nu conteaza, prietenilor ca nu-i invidiez pentru salariile mari pe care le au, rudelor ca le felicit pentru mostenirea care „i-a facut oameni”. Si le-as spune si azi acelasi lucru, dar eu n-am tot timpul bani si nu sunt fericita fara ei.

Lipsa lor ma priveaza de suflu, de viata, de energie. Pentru ca banii imi aduc bucuria de a vedea locuri noi, imi satisfac curiozitatile culinare, culturale, literare si vizuale. Banii sunt cei care imi tin spiritul in viata hranindu-l cu tot ceea ce-l incanta, potolindu-i setea de cunoastere, de intelegere, de incantare, de mirare. Imi pot aduce sanatate atunci cand merg la doctor si acesta nu vrea sa ma vada pana nu-i strecor un snop de bancnote in buzunar. Tot ei ma tin in viata pentru ca ii dau la schimb pe mancare, pe apa, pe produse de igiena, pe medicamente si pe tratamente. Cu bani imi permit sa fiu civilizata, sa dorm la caldura intr-un pat curat, sa am acces la informatie, sa ascult muzica ce-mi incanta urechile, sa ma imbrac decent si sa urmez niste studii pentru a ma diferentia de maimute. Datorita lor pot savura placerea de pe chipul oamenilor dragi cand le fac un cadou, cand le ofer o ciocolata sau ii scot la un ceai. Banii, in general, pot face multe lucruri bune, atunci cand inima ii gestioneaza, ii economiseste si apoi ii investeste in fericire.

Da’ daca totul e pe bani, ma intreb de ce substantivele abstracte nu se pot cumpara in stare pura? As cumpara cateva kilograme de fericire (pentru ca se stie ca fericirea e formata din momente scurte, si as vrea sa imi ajunga toata viata), apoi un bazin olimpic de sanatate pentru fiecare membru al familiei, o cisterna de libertate pentru cei nevinovati, un ocean de pace ca sa scalde toata populatia locuitoare pe Terra, un sac de sinceritate si cativa metri cubi de noroc, ca nu se stie niciodata. Unde mai pui ca mi-as face provizii de timp, apoi as da o avere pe iubirea unui cineva special.

Ma intreb, daca toate sunt de vanzare, eu de ce nu gasesc magazinul unde se vand toate astea ? As sta la coada nu conteaza cat. Pentru ca daca as pierde 7 zile de asteptat, mi-as cumpara niste timp… si-apoi somn, cred ca si un pic de sanatate, ca m-ar durea picioarele de la atata stat.
Pe toate mi le-as cumpara pentru ca banii ar avea puterea sa distruga raul.

_______________________________________________________________________

1. Acest post participa la un concurs pe hotcity. Daca va place, intrati pe link si printr-un comment puteti sa il votati. Aici m-as bucura daca mi-ati lasa impresiile voastre. 🙂

2. Tot pe hotcity, Ciresuta mi-a luat interviu, pentru care tare-i multumesc. 🙂

3. Apreciez tot ce face acest site pentru noi, drept pentru care: