Atotputernicii sunt printre noi

Cand The Beatles cantau „money can’t buy me love”, multi i-au crezut si au facut din asta un dicton dupa care s-au ghidat in viata. Ce ziceti insa de „what kind of baby can money buy?” Da, da, ati inteles bine. Si daca nu ati inteles, exact asta inseamna: „ce fel de bebelus pot cumpara banii?” Nu ne referim la adoptii, nici la trafic ilegal de copii, ne referim exact la tranzactia intre producator si cumparator. In cazul de fata producatorul este omul de stiinta, cel care a invatat destula carte incat sa poata programa genetic viitorul embrion, astfel incat cumparatorii, adica viitorii parinti sa primeasca peste 9 luni prin home delivery exact ce au comandat: par blond, ochi verzi, inaltimea stas, inclinat spre stiinte umane sau reale, dupa preferinte.

E de inteles ca fiecare familie isi doreste o progenitura sanatoasa, cuminte, care sa invete bine, sa exceleze in toate domeniile, sa fie frumoasa, sa fie sociabila si cand creste sa devina director de corporatie. Insa toate acestea fac parte, pentru moment, din clasa lozului in plic, a sortilor, a norocului, a sansei, a imprevizibilului. Pentru moment, că oamenii de stiinta fac pe dracu’ in patru si se joaca de-a Dumnezeu pentru ca ceea ce iti doresti sa ai. Nu e frumos din partea mea sa folosesc divinitatea si opusul ei in aceeasi propozitie, dar chiar asta vor sa fie geneticienii si cercetatorii. Sa preia din atributiile Creatorului, sa plamadeasca cu mana lor ceea ce numai Duhul Sfant a reusit si sa salveze lumea de handicapati, inapoiati mintal si criminali.

Ar fi ideal sa nu se mai nasca copii cu malformatii, sa nu mai moara oameni prin asasinare, sa fie toti destepti si frumosi si pacea sa domneasca in lume. Insa chiar asa ar fi? Chiar totul ar fi roz daca geneticienii reusesc proiectul de Super Bebelus?

M-am lansat intr-o discutie care naste dezbateri peste dezbateri, pareri pro si contra ca niciodata n-am epuiza subiectul. Voiam doar sa spun ca incercarile omului de a fi de-o seama cu inexplicabilul mi se par cam indraznete. Nici nu stie ce urmari pot avea toate actiunile lui.

M-am inspirat de aici.